ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΟΣ & ΧΑΜΟΓΕΛΟ

21

Πόσο ‘’παιδικό’’ ακούγεται ο τίτλος… Σαν τίτλος από παιδικό παραμύθι ή κινουμένων σχεδίων. Και όμως ένα από τα βασικά στοιχεία για είσαι ευτυχισμένος, πετυχημένος και ολοκληρωμένος κάθε δευτερόλεπτο της ζωής σου, είναι ο ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ.

Πολλοί θα πούμε μα τι είναι αυτά που γράφεις. Τα χρήματα και τα υλικά αγαθά είναι αυτά που κάνουν κάποιον επιτυχημένο και ευτυχισμένο. Αυτό βέβαια είναι φαινομενικά σωστό. Έτσι μας έχουν μάθει να ‘’βλέπουμε’’ τα πράγματα. Δεν λέω βέβαια πως τα χρήματα και τα υλικά αγαθά δεν φέρνουν κατά κάποιο τρόπο ασφάλεια και ηρεμία αλλά σε καμία περίπτωση δεν διαφυλάσσει την ευτυχία και την επιτυχία.

Πόσες φορές έχουμε πει ΄΄μα τι ανάγκη έχει αυτός με τόσα λεφτά, ή μην ανησυχείς για αυτόν έχει 1,2 σπίτια δικά του’’ όταν κάποιος φαινομενικά επιτυχημένος δεν είναι ευτυχισμένος και ικανοποιημένος από την ζωή του. Αποδεικνύεται λοιπόν ότι δεν συνδέεται ΑΜΕΣΑ η ευτυχία, η ψυχική ηρεμία και η επιτυχία με τα υλικά αγαθά.

Ένα από τα βασικά μυστικά της ευτυχίας είναι το χαμόγελο και ο ενθουσιασμός. Τι πιο εύκολο είναι από το πρωί που ξυπνάμε, να σηκωνόμαστε με χαμόγελο και ενθουσιασμό; Τι πιο ΄΄λογικό΄΄ όταν ξημερώνει μια νέα μέρα να χαιρόμαστε και να γελάμε για το τι θα ακολουθήσει. Ότι και να έχει γίνει χθες, είναι χθες. Ότι είναι να γίνει αύριο, θα γίνει αύριο. Ωστόσο το σήμερα μπορούμε να το φτιάξουμε όπως εμείς θέλουμε. Και σίγουρα δεν θέλουμε καμία μέρα με ΚΑΤΗΦΕΙΑ, ΓΚΡΙΝΙΑ, ΑΓΧΟΣ και ΝΕΥΡΑ.

Πρέπει λοιπόν να χαμογελάμε, να κάνουμε φιλοφρονήσεις μέσα από την καρδιά μας και δείχνουμε τον ενθουσιασμό μας. Στην εργασία επίσης μας πρέπει να πηγαίνουμε με ενθουσιασμό και χαμόγελο. Να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε, να παίρνουμε πρωτοβουλίες και πάντα με χαμόγελο και ενθουσιασμό. Σαφώς και θα τύχουν αναποδιές και τρικλοποδιές. Αλλά όταν είσαι σε κατάσταση ενθουσιασμού και ευτυχίας, όταν πέσεις, τίποτα δε μπορεί να σε κάνει να ΜΗΝ ΣΗΚΩΘΕΙΣ πάλι.

 

ΑΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΟΜΑΣΤΕ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ ΟΠΩΣ ΟΤΑΝ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΕΝΘΟΥΣΙΑΖΟΜΑΣΤΑΝ ΜΕ ΤΑ ΠΙΟ ΑΠΛΑ ΚΑΙ ‘’ΧΑΖΑ’’ ΠΡΑΓΜΑΤΑ. ΝΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΦΙΛΟΦΡΟΝΗΣΕΙΣ ΚΑΘΕ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΙΝΕΤΑΙ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ, ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΒΟΗΘΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΥΑΤΟΥΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΘΡΩΠΟΥΣ ΜΑΣ.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s