10 Τρόποι Να Εξασφαλίσετε Τα Δεδομένα Σας Όταν Εργάζεστε Απομακρυσμένα

 

keyboard message , 	lock

Η ελευθερία να εργαστείτε απομακρυσμένα είναι ένα από τα πολλά συν της αυτοαπασχόλησης. Αλλά το να δουλεύετε καθοδόν κάνει τα δεδομένα σας πιο ευάλωτα σε επιθέσεις από το να συνδέεστε από το σπίτι ή το γραφείο. Οπότε, τι μπορείτε να κάνετε; Κρατήστε ασφαλή τα δεδομένα σας όποτε συνδέεστε στο διαδίκτυο με αυτές τις δέκα συμβουλές ασφάλειας.

  1. Εγκαταστήστε λογισμικό παρακολούθησης

Πριν εργαστείτε καθοδόν, εγκαταστείστε λογισμικό παρακολούθησης όπως το Prey. Επιπλέον του εντοπισμού της συσκευής σας αν χαθεί ή κλαπεί, η υπηρεσία μπορεί να φωτογραφίσει το άτομο που τη χρησιμοποιεί. Αυτό βοηθά την αστυνομία να εντοπίσει την κλεμμένη συσκευή. Για να αποτρέψει την πρόσβαση στα δεδομένα σας, το Prey επιτρέπει απομακρυσμένο κλείδωμα και διαγραφή αποθηκευμένων κωδικών. Με το βασικό πακέτο του Prey μπορείτε να προστατεύσετε τρεις συσκευές χωρίς χρέωση.

  1. Δημιουργήστε δυνατούς κωδικούς

Ένας από τους πιο απλούς τρόπους βελτίωσης της ασφάλειας είναι η δημιουργία δυνατών κωδικών και η συχνή αλλαγή τους. Χρησιμοποιήστε μηχανή κωδικών για τη δημιουργία κωδικών ανθεκτικών σε επιθέσεις χάκερ, και αποφύγετε τη χρήση του ίδιου κωδικού για πολλά site ή εφαρμογές. Όταν είναι δυνατό, βάλτε ημερομηνία λήξης λίγων μηνών στους κωδικούς και μην αφήνετε τη συσκευή να τους απομνημονεύει.

  1. Χρησιμοποιήστε ασφαλές πρόγραμμα για email

Η ασφάλεια του email είναι σημαντικό κομμάτι της προστασίας των δεδομένων σας, ειδικά αν αποστέλλετε ευαίσθητα δεδομένα. Η χρήση προγραμμάτων κρυπτογράφησης όπως τα Virtru και Tutanota είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος προστασίας της επικοινωνίας σας. Και τα δύο προσφέρουν δωρεάν βασική κρυπτογράφηση που λειτουργεί με το παρόν σύστημα email σας.

  1. Μεταφέρετε τα δεδομένα στο Cloud

Η αποθήκευση σε Cloud βοηθά να κρατήσετε τα δεδομένα σας ασφαλή σε περίπτωση που η συσκευή σας κλαπεί ή δεχτεί επίθεση από χάκερ. Επιπλέον, η χρήση του Cloud επιτρέπει να έχετε πρόσβαση στα δεδομένα σας από κάθε συσκευή, όπου και όποτε θέλετε. Υπηρεσίες όπως το OneDrive, το Dropbox και το MediaFire προσφέρουν βασική αποθήκευση χωρίς κόστος.

  1. Ενεργοποιήστε το τείχος προστασίας

Το τείχος προστασίας βοηθά στην αποτροπή κενών ασφαλείας που παρουσιάζονται στα δημόσια Wi-Fi μπλοκάροντας τη μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση στη συσκευή σας. Αλλά μόνο αν είναι ενεργοποιημένο. Πριν χρησιμοποιήσετε δημόσιο ασύρματο δίκτυο, βεβαιωθείτε ότι το τείχος προστασίας είναι ενεργό και λειτουργικό.

  1. Εγκαταστήστε τις ενημερώσεις

Όταν λαμβάνετε ειδοποιήσεις ενημέρωσης λογισμικού, μην τις απορρίπτετε. Οι διορθώσεις λογισμικού και οι ενημερώσεις των browser είναι συνήθως δωρεάν, χρειάζονται λίγα λεπτά για να εγκατασταθούν, και μπορούν να σας γλυτώσουν από μια διαδικτυακή επίθεση. Για την καλύτερη προστασία, εγκαταστήστε τις ενημερώσεις άμεσα ή τουλάχιστον μέσα σε μία εβδομάδα. Βεβαιωθείτε ότι επιτρέπετε ενημερώσεις μόνο από έμπιστες πηγές.

  1. Χρησιμοποιήστε VPN

Το VPN είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για να κρατήσετε τα δεδομένα σας ασφαλή όταν συνδέεστε στο διαδίκτυο μέσω δημόσιου Wi-Fi. Τα VPN παρέχουν μια ασφαλή δίοδο μέσω της οποίας τα δεδομένα που εισέρχονται και εξέρχονται από το laptop, το tablet ή το τηλέφωνό σας Για να διατηρήσετε την ασφάλεια των δεδομένων, είναι εξαιρετικά σημαντικό να χρησιμοποιείτε VPN αν συνδέεστε σε εταιρικούς server δεδομένων απομακρυσμένα. Τα VPNBook και SpotFlux είναι δύο υπηρεσίες εξαιρετικά βασικά πλάνα.

  1. Συνδεθείτε στο διαδίκτυο μόνο όταν πρέπει

Είναι βολικό να είστε συνεχώς συνδεδεμένοι σε δημόσια δίκτυα, ακόμη και όταν δεν τα χρησιμοποιείτε, αλλά αυτό αυξάνει την έκθεσή σας σε κινδύνους όπως malware και worms ως κυβερνοτρομοκράτες. Όταν δεν χρειάζεστε το Wi-Fi, αποσυνδεθείτε.

  1. Χρησιμοποιήστε hotspot

Αντί για δημόσια Wi-Fi, σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε hotspot δεδομένων, ή το hotspot του κινητού σας. Παρόλο που κανένας τρόπος σύνδεσης δεν είναι 100% ασφαλής, τα hotspot που προστατεύονται από δυνατούς κωδικούς μπορούν να παρέχουν καλύτερη ασφάλεια από τα δημόσια ασύρματα δίκτυα.

  1. Βεβαιωθείτε ότι είστε συνδεδεμένοι στο σωστό ασύρματο δίκτυο

Πριν συνδεθείτε σε δημόσιο δίκτυο, τσεκάρετε το όνομα για ακρίβεια. Οι χάκερ συχνά δημιουργούν παρόμοια ονόματα δικτύου για να κοροϊδέψουν τους χρήστες και να συλλέξουν κωδικούς και άλλα ευαίσθητα δεδομένα.

Πάρτε αυτές τις προφυλάξεις για να εξασφαλίσετε τα δεδομένα σας, και κάντε την απομακρυσμένη εργασία ασφαλή.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s