Ένας Ενδιαφέρων Τρόπος Οργάνωσης Λιστών Αναπαραγωγής Που Ποτέ Δε Φανταστήκατε

maxresdefault

 Οι λίστες αναπαραγωγής μπορούν να είναι ένας παιχνιδιάρικος τρόπος σύνδεσης διαφορετικών ειδών μουσικής. Μια σπουδαία λίστα αναπαραγωγής μπορεί να εξηγήσει ένα συγκεκριμένο κύκλο της ζωής ή μια συγκεκριμένη διάθεση. Οπότε, η οργάνωση μιας λίστας αναπαραγωγής γύρω από μια συγκεκριμένη διάθεση είναι ένας υγιής και γοητευτικός τρόπος για να χαλαρώσετε και να αφήσετε τη μουσική να σας ταξιδέψει.

Συνήθως, οι λίστες αναπαραγωγής είναι διατεταγμένες ανάλογα με τη διάθεση και διαθέτουν περιγραφικούς ήχους. Οι κοινές λίστες αναπαραγωγής περιλαμβάνουν λυπημένη μουσική, μαλακούς καλλιτέχνες για μετά το μεθύσι, εβδομαδιαία ανακάλυψη νέας μουσικής, χαλαρή, country ή μουσική για γυμναστική. Αυτές οι λίστες αναπαραγωγής οργανώνονται απλά και έτσι είναι για καιρό, αλλά τι θα γινόταν αν σας έλεγα ότι υπάρχει ένας νέος τρόπος οργάνωσης της λίστας αναπαραγωγής που είναι ευρηματικός, διασκεδαστικός και σχετίζεται με διαφορετικά ποτά;

Δουλεύει ως εξής: Τα ποτά συνδέονται με διαφορετική διάθεση, οπότε η απόδοση της διάθεσης μέσω μουσικής βοηθά να πετύχετε με ένα σμπάρο δυο τρυγόνια. Αυτός ο τρόπος οργάνωσης βοηθά το μυαλό να ξεχωρίσει εύκολα τι ακριβώς θέλει να ακούσει καθορίζοντας τι θέλετε να πιείτε. Είναι ένας ωραίος τρόπος να αφήσετε το μυαλό να χρησιμοποιήσει νευρώνες και μετά να διασκεδάσετε από την επιλογή μουσικής που περνάει στα αυτιά σας.

Το καλύτερο είναι ότι τα ίδια ποτά μπορεί να μεταφράζονται σε διαφορετικές διαθέσεις για διαφορετικούς ανθρώπους και οι λίστες αναπαραγωγής δεν θα είναι οι ίδιες. Για παράδειγμα, μια λίστα με όνομα “Κόκκινο κρασί” πιθανότατα θα είναι χαλαρωτική και σχετίζεται με το χρόνο που περνάτε πριν κοιμηθείτε, ή μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως μουσική χαλάρωσης που παίζει χαμηλά όταν συζητάτε για τη ζωή με το σύντροφό σας.

Μια λίστα με όνομα “Energy drink” θα έχει τραγούδια που ακούτε για να πάρετε δύναμη, ίσως για να αντικαταστήσει την παλιά λίστα “Γυμναστική”. Όταν οργανώνετε τις λίστες αναπαραγωγής σωστά, όλα αρχίζουν να ακούγονται καλύτερα και θα κάνουν τη διάθεσή σας πιο χαλαρή.

Εγώ θα είχα μια λίστα με τίτλο “Σοκολατούχο Γάλα” για να με παρηγορεί στις δύσκολες ώρες. Χρησιμοποιώ Nesquik στο γάλα ως φάρμακο για να ηρεμήσω τα νεύρα μου σε περιόδους προβληματισμού, ειδικά αν δεν μπορώ να κοιμηθώ, αν έχω επεισόδιο νυχτερινής παράλυσης, ή πριν τη δουλειά αφού ξυπνήσω. Σε πολλές περιπτώσεις, η λίστα λειτουργεί καθώς τα παρήγορα τραγούδια που με κάνουν να νιώθω καλά, είτε είναι της Cheryl Crow είτε της Henrietta, δουλεύουν μαζί. Εν συντομία, η λίστα είναι ένα σπουδαίο πράγμα που χρησιμοποιείται -κατά προτίμηση με τυχαία σειρά- απλά αφήνοντας τη μουσική να με αιχμαλωτίσει όπως αρμόζει στη μουσική.

Το “Ουίσκι” θα ήταν μια λίστα με βαρύτερα κομμάτια που μου τρυπάνε το μυαλό και με ανατριχιάζουν όταν τα ακούω, σχεδόν σχετίζοντας τη γεύση του ουίσκι στο λαιμό μου και το πέρασμά του στο αίμα. Εδώ θα χρησιμοποιούσα πιο σκληρές μπάντες όπως οι Every Time I Die, Cancer Bats και Grizzly Knows No Remorse.

Και οι λίστες συνεχίζονται, αλλά αυτή η ιδέα για τις λίστες αφήνει το μυαλό σας να συνδέσει τις διαθέσεις με ποτά και τραγούδια με τη διανοητική σας κατάσταση. Το μυαλό σας θα διαλέξει τι να ακούσει, οπότε προσπαθήστε το κι εσείς και οργανώστε μερικές λίστες αναπαραγωγής. Δείτε τι θα ξεκινήσει να κάνει η μουσική για σας.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s