3 Λόγοι Για Τους Οποίους Οι Μονογονεϊκές Οικογένειες Έχουν Τα Πλεονεκτήματά Τους

Family-of-Three

 Είναι μεγάλη τιμή να φέρνεις στον κόσμο μια ζωή, να ανατρέφεις, να αγαπάς και να διδάσκεις ένα παιδί και να το παρακολουθείς να μεγαλώνει. Είναι μια ανεξήγητη αγάπη για μια μικρή ζωή, χωρίς αμφιβολία. Είναι το μεγαλύτερο δώρο και το πιο έντονο αίσθημα αγάπης και προστασίας και νιώθω ευλογημένη που το έχω ζήσει. Ας μη χρυσώνουμε το χάπι όμως, το να είσαι γονέας είναι σκληρή δουλειά. Τα παιδιά έπρεπε να έχουν εγχειρίδιο. Είχα συνεντεύξεις για δουλειές που ήταν πιο δύσκολες από την ίδια τη δουλειά που έπρεπε να κάνεις. Το να είσαι γονέας είναι ανελέητη, κουραστική, ακριβή και δύσκολη δουλειά. Λένε ότι χρειάζεται ένα χωριό για να μεγαλώσει ένα παιδί, αλλά τι γίνεται όταν το χωριό είναι ένας μόνο άνθρωπος, εσείς;

Ως άγαμος γονέας, αντιλαμβάνομαι και ζω την εξάντληση. Καταλαβαίνω. Καταλαβαίνω ότι δεν υπάρχει διάλειμμα. Ποτέ. Η ανάγκη να κουρευτείς ή να πας στον οδοντίατρο γίνεται ένας ενορχηστρωμένος εφιάλτης. Ναι, οι μονογονεϊκές οικογένειες έχουν τα μειονεκτήματά τους. Γίνεστε μητέρα και πατέρας ταυτόχρονα. Διπλή δουλειά. Διπλή ευθύνη. Διπλή εξάντληση. Είναι αρκετά δύσκολο. Ενώ έχει τις προκλήσεις του, έχω διαπιστώσει ότι οπωσδήποτε έχει κάποια εκπληκτικά πλεονεκτήματα, που ποτέ δεν τα περίμενα.

Να 3 λόγοι για τους οποίους το να είσαι άγαμος γονέας έχει κάποια πλεονεκτήματα.

  1. Οι αποφάσεις είναι δικές σας

Όταν είστε άγαμος γονέας, όλες οι αποφάσεις μένουν σε εσάς. Αυτό μπορεί να είναι δίκοπο μαχαίρι κάποιες φορές, ειδικά σε θέματα πειθαρχίας, αλλά τις περισσότερες φορές είναι ευλογία. Οι διαφωνίες με το σύντροφο για το πώς να μεγαλώσεις το παιδί, και πράγματα όπως το που και πώς θα εκπαιδευτεί για παράδειγμα, δεν γίνονται πρόβλημα. Είναι απελευθερωτικό. Υπάρχει ένα τεράστιο ποσό περηφάνειας που σχετίζεται με το να ξέρεις ότι μεγάλωσες ένα παιδί μόνος σου και πήρες κάθε απόφαση σχετικά με κάθε κομμάτι της ζωής τους. Είναι εκπληκτικό επίτευγμα, μεγάλη ευθύνη και κάτι για το οποίο μπορείτε να είστε υπερήφανοι.

  1. Βελτιώνεστε ως άνθρωποι

Με σύντροφο ή χωρίς, το να είστε γονείς είναι η δυσκολότερη δουλειά που θα έχετε ποτέ. Τα παιδιά είναι εξαιρετικά απαιτητικά και χρειάζεται τεράστια ποσότητα ενέργειας για να τα μεγαλώσετε. Το να είμαι άγαμος γονέας με κούρασε αφάνταστα. Μαθαίνετε σχετικά γρήγορα ότι δεν υπάρχει κανείς για να στηριχτείτε οικονομικά, συναισθηματικά, ή για να πάρετε ιδέες ή επιτεύγματα ανατροφής, οπότε το επίπεδο ευθύνης σας αναγκάζει να ωριμάσετε γρήγορα, να βρείτε απαντήσεις, λύσεις και να είστε ευρηματικοί. Το επίπεδο βελτίωσης είναι γρήγορο και απότομο, και γίνεστε καλύτερος άνθρωπος και γονέας κατ’ επέκταση.

  1. Γίνεστε περισσότερο οργανωτικοί

Δεν είχα προετοιμαστεί για το μέγεθος αυτού εδώ. Οι μέρες που επιστρέφετε από τη δουλειά και διαπιστώνετε ότι δεν έχετε γάλα για το αυριανό πρωινό έχουν παρέλθει. Περιπτώσεις όπως αυτή μπορούν -και το πετυχαίνουν- να μου προκαλέσουν μια μικρή κατάρρευση ως άγαμου γονέα. Κάτι τόσο απλό όπως το να ξεχάσω το γάλα γίνεται μια παρατεταμένη ταλαιπωρία που περιλαμβάνει να βάλω τα παιδιά στο αμάξι, να οδηγήσω ως την αγορά και να τα σέρνω μέσα σε ένα σούπερ μάρκετ με στρατηγικά τοποθετημένα γλειφιτζούρια ή παιχνίδια όπου τα νεύρα και οι διαφωνίες είναι βέβαιο ότι θα προκύψουν. Μέσω την εμπειρίας οι οργανωτικές σας ικανότητες και η ικανότητα να σκέφτεστε 10 βήματα μπροστά και να ελίσσεστε γίνονται τόσο καλά ρυθμισμένες που νομίζετε ότι μπορείτε να κυβερνήσετε όλο τον κόσμο.

Το να είστε γονέας είναι δύσκολο, τελεία. Το να είστε και μόνος παρουσιάζει πολλές ακόμη προκλήσεις. Ανεξάρτητα από το αν το κάνετε με ή χωρίς σύντροφο, οι ανταμοιβές σας επιστρέφουν στο δεκαπλάσιο. Δεν θα σας πω ότι είναι εύκολο, αλλά θα σας πω ότι αξίζει τον κόπο, και ως άγαμος γονέας, κάνετε μια απόλυτα εκπληκτική δουλειά.

family-wall-quotes-139

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s