8 Λόγοι Για Τους Οποίους Οι Σπουδαίοι Υπάλληλοι Παραιτούνται (Παρότι Τους Αρέσει Η Δουλειά Τους)

quit-job_40700

 Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους κάποιος αλλάζει δουλειά. Αυτή την εποχή, δεν είναι σύνηθες για κάποιον να βρίσκει μια δουλεία και να μένει σε αυτή για όλη του τη ζωή. Υπάρχουν πολλές ευκαιρίες και οι ζωές μας είναι γεμάτες με ποικιλία και ελαστικότητα. Ωστόσο, συχνά υπάρχουν μοτίβα με τους λόγους για τους οποίους κάποιοι επιλέγουν να φύγουν από μια φαινομενικά ιδανική δουλειά, και δεν έχει να κάνει μόνο με τα χρήματα ή την τοποθεσία

Να οκτώ κοινοί λόγοι για τους οποίους κάποιοι παραιτούνται από τη δουλειά τους.

  1. Έλλειψη σεβασμού και απαξίωση του προσωπικού

Όταν σας συμπεριφέρονται απλά ως ένα γρανάζι στη μηχανή και αισθάνεστε ως ένας αριθμός, νιώθετε άχρηστοι. Μερικές φορές, οι εργοδότες ενδιαφέρονται μόνο για τα κέρδη, την απόδοση, την ευχαρίστηση των μετόχων και την παραγωγικότητα. Αυτοί οι παράγοντες είναι αναμφισβήτητα σημαντικοί για την επιτυχή επιχειρηματικότητα, αλλά είναι αδύνατο να επιτευχθούν αν οι άνθρωποι που εργάζονται κακομεταχειρίζονται.

Το προσωπικό είναι άνθρωποι. Οι εργαζόμενοι είναι άνθρωποι και χρειάζονται αξιοπρέπεια και ενθάρρυνση για να είναι παραγωγικοί. Το αποτέλεσμα αφορά αυτούς τόσο όσο και τον καταναλωτή ή τον επενδυτή. Αν το προσωπικό είναι κακοπληρωμένο, χωρίς ελαστικές πρακτικές εργασίας και δεν έχουν αρκετά προνόμια ή ένα ασφαλές, υγιές και ευχάριστο εργασιακό περιβάλλον, είναι πιθανό να παραιτηθούν. Η διατήρηση του προσωπικού είναι υποβαθμισμένη, και πολλή εξειδίκευση χάνεται όταν έμπειροι άνθρωποι εξωθούνται στο να φύγουν από τη δουλειά τους από καθαρή παραμέληση.

  1. Έλλειψη προόδου καριέρας

Οι άνθρωποι πλέον δεν θέλουν να κάνουν το ίδιο πράγμα κάθε μέρα για την υπόλοιπη ζωή τους. Θέλουν να νιώθουν ότι μαθαίνουν και προοδεύουν στην καριέρα τους. Το προσωπικό περιμένει να εξασκηθεί και να μορφωθεί ώστε να βελτιώσουν τις ικανότητες και την εμπειρία τους. Θέλουν να μεγαλώσουν μαζί με τον οργανισμό για τον οποίο εργάζονται και να έχουν κάτι να επιδείξουν για τα χρόνια σκληρής δουλειάς τους. Θέλουν ποικιλία και ενθουσιασμό και θέλουν προκλήσεις. Αν η δουλειά δεν προσφέρει ευκαιρία για πρόοδο, είναι πιθανό ότι οι εργαζόμενοι θα παραιτηθούν και θα αναζητήσουν πρόσφορο έδαφος με καλύτερες προοπτικές.

  1. Ανισότητα

Αν ο χώρος εργασίας μοιάζει να είναι μια δεκαετία πίσω στις πρακτικές και πολιτικές της εργοδοσίας, το προσωπικό πιθανόν να παραιτηθεί πριν συμπληρώσει ένα χρόνο. Κανείς δεν θέλει να εργαστεί σε χώρο σεξιστικό, ρατσιστικό, με ηλικιακές ή άλλες διακρίσεις. Οι καιροί έχουν αλλάξει. Η ανθρώπινη φυλή έχει εξελιχθεί πνευματικά, και όταν η ανισότητα είναι διαδεδομένη στο χώρο εργασίας, η διατήρηση του προσωπικού είναι δύσκολη. Οι χώροι εργασίας πρέπει να προσαρμόζονται στις προσωπικές ανάγκες και να επιτρέπουν τη διαφορετικότητα και την ελαστικότητα. Οι άνθρωποι δεν ανέχονται πλέον χώρους που υποθάλπουν αναχρονιστικές κουλτούρες. Ακόμη και αν επιλέξουν να παραμείνουν σε τέτοιο χώρο εργασίας, ή δεν έχουν άλλη επιλογή, η επιχείρηση σίγουρα θα αποτύχει και δεν θα μπορεί να ανταγωνιστεί χώρους εργασίας πιο προχωρημένους και εξελιγμένους.

  1. Χαμηλό ηθικό

Όταν οι άνθρωποι είναι γενικά δυσαρεστημένοι σε ένα χώρο εργασίας, αυτό είναι προφανές από την πρώτη στιγμή που περνάς την πόρτα. Είναι κυνικοί, αγενείς, και αποφεύγουν να γίνουν παραγωγικοί. Δεν υπάρχουν συνέπειες για την κακή παραγωγικότητα ή ατελείς και ανάξιες υπηρεσίες, και τελικά οι άνθρωποι αρχίζουν να ψάχνουν μια στρατηγική εξόδου.

Το χτίσιμο ομάδας και η ενότητα μεταξύ των εργαζομένων είναι σημαντικά συστατικά της επιτυχίας σε κάθε χώρο εργασίας, και τα άτομα κάθε επιπέδου πρέπει να ενδιαφέροντα ειλικρινά για τους άλλους και το καλό της επιχείρησης. Όταν υπάρχει έλλειψη επικοινωνίας και αίσθηση ματαιότητας για οποιαδήποτε προσπάθεια, κανείς δεν θέλει να βρίσκεται πια εκεί. Αυτός είναι ο τέλειος λόγος για να αφήσει κάποιος τη δουλεία του πριν ο χώρος εργασίας αρχίσει να έχει αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία τους

  1. Δεν υπάρχει αναγνώριση ή ανταμοιβή

Όλοι χρειάζονται ένα χτύπημα στην πλάτη μια στο τόσο. Μερικές φορές, μια ευγενική λέξη ή η αναγνώριση της προσπάθειας είναι αρκετή. Δε χρειάζεται χρυσό μετάλλιο ή μεγάλο μπόνους για να νιώσετε εκτίμηση. Ωστόσο, τα κίνητρα μπορούν να δώσουν μεγάλη ώθηση και μια αίσθηση σκοπού. Αν δεν σας έχουν ευχαριστήσει ποτέ ή δεν παρατηρούν τη δουλειά σας, πιθανότατα θα νιώσετε αόρατος και άχρηστος. Η παραίτηση μπορεί να είναι η ευκολότερη λύση.

  1. Μετριασμός του ενθουσιασμού

Η πρωτοτυπία και οι ιδέες είναι η καρδιά του οργανισμού, και όλοι πρέπει να έχουν την ευκαιρία να πάρουν πρωτοβουλίες. Κάποιοι χώροι εργασίας είναι αντίθετοι στην αλλαγή, ακόμη και όταν η αλλαγή μπορεί να φέρει τεράστια βελτίωση στις πρακτικές εργασίας και την παραγωγικότητα. Οι άνθρωποι συχνά ξεκινούν μια εργασία με θετική ενέργεια και ιδεαλισμό, η οποία συχνά καταπιέζεται από τη διοίκηση που στερείται προοπτικής. Όταν ο ενθουσιασμός σας συνεχώς εκμηδενίζεται, όχι μόνο αποφεύγετε να πάρετε ρίσκα και να δοκιμάσετε νέα πράγματα, αλλά κουράζεστε και τείνετε να παραιτηθείτε για να βρείτε κάτι νέο.

  1. Προαγωγή των λάθος ατόμων

Σε κάποιους χώρους εργασίας δημιουργείται η κουλτούρα προαγωγής λάθος ατόμων. Υπάρχει ένα γνωμικό που λέει ότι τα καλά αφεντικά προσλαμβάνουν άτομα εξυπνότερα από αυτούς. Αυτό δε συμβαίνει ποτέ όταν το αφεντικό έχει μεγάλο εγωισμό και νιώθει ότι απειλείται από όποιον εμφανίζει σημάδια ευφυίας και ικανότητας. Αυτό που τείνει να συμβεί είναι ότι προάγονται αυτοί που εμφανίζουν την ικανότητα να είναι αφανείς και υποτακτικοί αντί για τους καινοτόμους και τους ανταγωνιστικούς. Αυτό προστατεύει τη δομή εξουσίας αντί να δημιουργεί ένα σύστημα που είναι αποδοτικό, ικανό και επαγγελματικό.

  1. Ιεραρχία αντί για αυτονομία

Όταν η ιεραρχία είναι πιο σημαντική από την αξία κάθε ατόμου που συμβάλει στο στόχο, ο χώρος εργασίας δεν χάνει μόνο εξαιρετικές ευκαιρίες για σοφή και ορθή κρίση, αλλά καταστρέφει την αδυναμία και την ικανότητα λήψης αποφάσεων των εργαζομένων.

Η ισχυρή ηγεσία πρέπει να ενδυναμώνει το προσωπικό για να είναι αυτοδύναμο και ευσυνείδητο για το γενικότερο καλό της επιχείρησης. Τα παιχνίδια εξουσίας και μυαλού λειτουργούν μόνο ενάντια στον κοινό στόχο και συμβάλουν σε μια τοξική ατμόσφαιρα. Το προσωπικό θα παραιτείται μαζικά αν του φέρονται σαν παιδί και νιώθει ότι δεν το εμπιστεύονται ακόμη και για τις πιο απλές επιλογές, εξαναγκάζοντάς το να ζητά άδεια για κάθε του κίνηση. Είναι η οκνηρή και άμαθη ηγεσία αυτή που αναγκάζει τους καλούς εργαζόμενους να παραιτηθούν από δυσλειτουργικούς χώρους εργασίας.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s