4 Συμβουλές Για Επιτυχή Διαχείριση Ενός Εικονικού Εργατικού Δυναμικού

twpcloudjpg-9c201492c48be708

Ο μέσος χρόνος μετακίνησης από/προς την εργασία είναι κάτι παραπάνω από 25 λεπτά, ή σχεδόν μια ώρα τη μέρα. Προσθέστε το χρόνο που χρειάζεται για να ετοιμαστείτε στο σπίτι, και περισσότερο χρόνο για να βολευτείτε στο γραφείο πριν αρχίσετε να εργάζεστε. Τι σπατάλη! Πολύς χαμένος χρόνος που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για κάτι παραγωγικό. Επιπλέον του χρόνου, υπάρχουν κρυφά κόστη όπως η συντήρηση των αυτοκινήτων και η συντήρηση των ρούχων εργασίας (καθαριστήριο).

Πολλές εταιρίες και οργανισμοί έχουν αρχίσει να υπολογίζουν το κόστος της προσέλευσης στα κλασικά περιβάλλοντα, και την επιρροή του στα διαγράμματα παραγωγικότητας. Μόνο την προηγούμενη δεκαετία, υπάρχει 103% αύξηση στα εικονικά εργατικά δυναμικά, και 44% των εταιριών στις Η.Π.Α. αναφέρουν ότι θέλουν να αυξήσουν το απομακρυσμένο δυναμικό τους. Τα απομακρυσμένα δυναμικά γίνονται τάση, καθώς οι εργοδότες αρχίζουν να βλέπουν τη θετική επίδραση που μπορούν να έχουν τα εικονικά εργατικά δυναμικά στην εταιρία και τον τελικό σκοπό της.

Ενώ τα αποτελέσματα ακούγονται επιθυμητά, τα ερωτηματικά δημιουργούνται κατά την πραγματοποίηση της διαδικασίας. Πολλοί CEO και ηγέτες εταιριών θέλουν να ξέρουν πώς τα δημιουργήσουν και να διατηρήσουν ένα εικονικό εργατικό δυναμικό. Αυτά είναι τέσσερα σημεία-κλειδιά που δείχνουν πώς να κρατήσετε μια ευαίσθητη ισορροπία:

  1. Κουλτούρα χώρου εργασίας

Η κουλτούρα ίσως είναι το πιο σημαντικό πράγμα για να πετύχει η επιχείρηση. Η διαφορά είναι ασήμαντη όταν εγκαθίσταται το απομακρυσμένο δυναμικό, αλλά υπάρχουν δύο συγκεκριμένα σημεία για να φτιάξετε τη σωστή κουλτούρα.

Πρώτα, ο CEO πρέπει να εργάζεται απομακρυσμένα κάποιες φορές. Πρέπει επίσης να ενθαρρύνει τους άλλους να το πράξουν και να φαίνεται ότι επιβραβεύει αυτή τη συμπεριφορά. Αν ο CEO είναι πάντα στο γραφείο του, το προσωπικό πάντα θα ακολουθεί το παράδειγμα. Η ηγετική συμπεριφορά αρχίζει από ψηλά και φιλτράρεται προς τα κάτω.

Ακολούθως, ορισμένα σημεία επιτυχίας σε ένα οργανισμό δεν μπορούν πλέον να σχετιστούν με το χώρο εργασίας. Αν οι προαγωγές και οι επιβραβεύσεις στα παραδοσιακά σκηνικά γραφείου είναι πράγματα όπως καλύτερες θέσεις πάρκινγκ ή μεγαλύτερα γραφεία, οι απομακρυσμένοι εργαζόμενοι θα νιώσουν υποτιμημένοι. Τα απομακρυσμένα εργατικά δυναμικά δύσκολα ανταμείβονται με δώρα, αλλά αυτό αντισταθμίζεται από το όφελος ενός πιο επίπεδου, πιο δημοκρατικού οργανισμού. Μια εταιρία με απομακρυσμένο δυναμικό πρέπει να έχει ανταμοιβές που είναι εξίσου επιθυμητές και ωφέλιμες για όλους τους υπαλλήλους, είτε παρόντες είτε απομακρυσμένους.

  1. Επιβολή κανονισμών

Η δημιουργία βασικών κανόνων παρουσίας στην εργασία είναι προφανώς πιο εύκολη σε ένα φυσικό περιβάλλον εργασίας. Αλλά είναι εξίσου σημαντικό, αν όχι πιο σημαντικό, σε ένα εικονικό περιβάλλον εργασίας. Για παράδειγμα, η απομακρυσμένη εργασία δεν είναι το ίδιο με το να έχεις ελαστικό ωράριο, ούτε είναι υποκατάστατο για τη φροντίδα των παιδιών. Η εργασία χωρίς παρεμβάσεις ή περισπασμούς είναι ζωτικά σημαντικό για τους απομακρυσμένους εργαζόμενους και εξασφαλίζει την παραγωγικότητα. Επιπλέον, η απομακρυσμένη εργασία δεν μπορεί να θεωρηθεί ως εξαίρεση ή ως μοναδική περίπτωση για ειδικούς εργαζόμενους.

  1. Επιλογή κατάλληλων εργαλείων

Το να παρέχετε στους εργαζόμενους τα κατάλληλα εργαλεία για την επιτυχία είναι εξόχως σημαντικό, ειδικά όταν η εταιρία έχει απομακρυσμένους εργαζόμενους. Υπάρχουν πολλά πακέτα λογισμικού που επιτρέπουν στο εικονικό εργατικό δυναμικό να διατηρεί, ακόμη και να υπερβαίνει, τα τυπικά διαγράμματα παραγωγικότητας. Γνωστά παραδείγματα είναι το Yammer, το Skype για επιχειρήσεις και το Confluence της Atlassian.

Ένα σύστημα πληροφοριών ανθρώπινου δυναμικού (HRIS) και τα κοινόχρηστα προγράμματα οδήγησης είναι ανεκτίμητα με τους απομακρυσμένους εργαζόμενους. Το να βρείτε προγράμματα που επιτρέπουν συνεργασία και ταυτόχρονη επεξεργασία από πολλούς εργαζόμενους είναι κρίσιμο όταν επιλέγετε εργαλεία.

  1. Βελτιστοποίηση της εικονικής διαδικασίας

Ορίστε ένα σενάριο δοκιμής πριν την υλοποίηση. Ένα καλό τεστ για να αντιληφθείτε αν το απομακρυσμένο εργατικό δυναμικό είναι κατάλληλο για μια επιχείρηση είναι να βάλετε κάποιους από τους εργαζόμενους να εργαστούν απομακρυσμένα για μια εβδομάδα. Εκτιμήστε το αποτέλεσμα για να βρείτε κενά στη διαδικασία τα οποία εμφανίζονται μόνο όταν το προσωπικό εργάστηκε εκτός γραφείου. Η δοκιμή, η επιδιόρθωση και η επανάληψη της δοκιμής είναι ένας σίγουρος τρόπος για να βελτιωθούν οι διαδικασίες και να κλείσουν τα κενά παραγωγικότητας, ακόμη και αν η επιχείρηση δεν υιοθετήσει ποτέ πλήρη λογική εικονικού εργατικού δυναμικού.

Άλλες εκτιμήσεις

Αντί να ανταγωνίζονται για θέσεις γραφείων με την ιδανική τιμή (και χώρο) σε μεγάλες πόλεις, πολλές εταιρίες βρίσκουν ένα νέο και δημιουργικό τρόπο μείωσης του λειτουργικού κόστους. Ακόμα ένα συν είναι η επιτυχής δημιουργία μιας κορυφαίας στην κατηγορία λειτουργίας στρατολόγησης για την πρόσληψη κορυφαίων υπαλλήλων από όλη τη χώρα. Εταιρίες με απομακρυσμένο δυναμικό μπορούν να βρουν ταλέντα ανώτερα από αυτά που είναι διαθέσιμα στο συνωστισμένο και ανταγωνιστικό τοπικό πεδίο.

Τα πλεονεκτήματα του απομακρυσμένου εργατικού δυναμικού γίνονται κοινός τόπος, αλλά έχετε υπόψιν σας ότι τα πρωτόκολλα που εμπλέκονται πρέπει να ταιριάζουν στο συγκεκριμένο οργανισμό.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s