7 Δημιουργικές Ιδέες Για Να Διατηρήσετε Σπουδαία Ταλέντα Με Σφιχτό Προϋπολογισμό

bigstock-Below-view-of-several-happy-bu-38945656

 

Είστε ένας επιχειρηματίας που οδεύετε προς την καθιέρωση της μικρής σας επιτυχημένης επιχείρησης. Έχετε κερδίσει αρκετά χρήματα ώστε να κρατάτε τα φώτα ανοιχτά και να έχετε μια μέρα ρεπό. Μπράβο σας. Τώρα ήρθε η ώρα να αναπτυχθείτε. Αυτό που χρειάζεστε πάνω απ’ όλα για να ξεκινήσει η κλιμάκωση της επιχείρησης είναι να διατηρήσετε τα κορυφαία ταλέντα σας. Αλλά πως θα δημιουργήσετε πακέτα με οφέλη που θα μπορούν να ανταγωνιστούν μεγαλύτερες επιχειρήσεις; Πιθανότατα δεν μπορείτε, οπότε μην το επιχειρήσετε. Αντίθετα, ακολουθήστε κάποιες από αυτές τις προσεγγίσεις για να στρατολογήσετε και να διατηρήσετε υπαλλήλους κορυφαίου επιπέδου.

  1. Δώστε στους υπαλλήλους μια μέρα ρεπό το καλοκαίρι

Αυτό είναι ευγενικό από μέρους σας. Είναι όπως μια μέρα με χιόνι στο σχολείο, αλλά με περισσότερη ζέστη. Τους αφήνετε μια ολόκληρη μέρα (επί πληρωμή) για να ξεκουραστούν και να χαλαρώσουν. Δεν χρειάζεται να τους αφήσετε όλους την ίδια μέρα. Αφήστε κάθε υπάλληλο να επιλέξει μια μέρα. Το πιθανότερο είναι ότι θα θέλουν να εργαστούν πιο σκληρά την επόμενη.

  1. Ενδυναμώστε τους

Δεν μπορείτε να προσλάβετε κορυφαίους υπαλλήλους και μετά να τους βάλετε ήσυχους στη γωνία. Δεν είναι εκεί για να εκτελούν τις θαυμάσιες ιδέες σας. Οι καλοί εργαζόμενοι αποδίδουν όταν τους δίνονται πολλές ευθύνες και η ελευθερία να παίρνουν αποφάσεις. Αυτό είναι και ένας καλός τρόπος να μάθετε τις ικανότητες και τα ενδιαφέροντα των υπαλλήλων σας.

  1. Ενδιαφερθείτε γι’ αυτούς

Ίσως ακουστεί παλιομοδίτικό, αλλά το να ενδιαφέρεστε για τους υπαλλήλους σας -και να το δείχνετε- θα τους κάνει να θέλουν να έρθουν για να εργαστούν. Γιατί; Όλοι θέλουν έναν εργοδότη που ρωτάει πώς αισθάνεται η άρρωστη γάτα τους ή που τους δίνει μια κάρτα στα γενέθλιά τους. Είναι τα μικρά πράγματα που μετράνε.

  1. Ταΐστε τους

Δεν εννοούμε απλά το περιστασιακό γεύμα της ομάδας. Αγοράστε ένα μικρό (ή μεγάλο) ψυγείο και γεμίστε το με πράγματα (παγωτό!) και φαγώσιμα που θα τους κρατάνε χορτάτους και χαρούμενους καθώς εργάζονται. Αν αισθάνεστε πολύ γενναιόδωρος, μπορείτε να προσφέρετε πρωινό κάθε πρωί. Θυμηθείτε, το δωρεάν φαγητό μετράει πάρα πολύ.

  1. Ρωτήστε τους υπαλλήλους σας για να μάθετε τι τους κάνει χαρούμενους

Ποιος θα σας δώσει συμβουλές για το πώς να κρατήσετε τους υπαλλήλους χαρούμενους, αν όχι οι ίδιοι οι υπάλληλοι; Οργανώστε ένα γεύμα μαζί τους ή κεράστε τους ποτό και ρωτήστε τους τι θα ήθελαν να δουν στο γραφείο. Όχι μόνο θα βρείτε νέα πράγματα να προσθέσετε, αλλά θα κάνετε και τους υπαλλήλους να αισθανθούν ότι επενδύετε στην ικανοποίησή τους.

  1. Αφήστε τους να εργαστούν από το σπίτι

Να και κάτι που δεν σας κοστίζει τίποτα και αφήνει τους υπαλλήλους να εξοικονομήσουν χρήματα επίσης. Η εργασία από το σπίτι και το ευέλικτο ωράριο είναι από τους πιο απλούς τρόπους να ικανοποιήσετε τους αγχωμένους υπαλλήλους. Μιλήσαμε με πολλούς εργαζόμενους οι οποίοι αισθάνονται πολύ πιο παραγωγικοί όταν κάνουν επανέλεγχο υπολογιστικών φύλλων ή δέχονται κλήσεις στο κρεβάτι. Είτε το πιστεύετε είτε όχι, μπορούν να προσφέρουν έργο φορώντας πιτζάμες.

  1. Διαλέξτε τον VIP του γραφείου

Μπορεί να μην έχετε χρήματα για να προσφέρετε μεγάλα μπόνους, αλλά έχετε καλή αίσθηση του ηθικού των υπαλλήλων. Επιλέξτε αυτόν που τα πήγε καλύτερα και ονομάστε τον VIP του γραφείου. Αυτό το άτομο θα έχει προνομιακή θέση όλο το μήνα, παίρνοντας σημαντικές αποφάσεις  στο γραφείο, όπως το τι καφέ θα πιείτε και ποιο σταθμό θα ακούσετε. Διασκεδαστικό!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s