ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ ΕΝΑ ΘΑΥΜΑ

some-people-wait-for-a-miracle-to-make-their-life-happy-others-use-that-time-to-create-the-miracle-quote-1

 

Έτος 2016. Καλη Χρονιά να ευχηθούμε και ότι καλύτερο.

Βέβαια όπως μαρτυράει και ο τίτλος, μόνο ένα θαύμα δεν θα μας σώσει. Οι γνωστοί στίχοι από το  τραγούδι του αγαπημένου Παπάζογλου ”όλα τριγύρω αλλάζουν και όλα τα ίδια μένουν”, ίσως είναι τα τελευταία χρόνια η καθημερινότητά μας. Οι πολιτικές  & οικονομικές καταστάσεις αλλάζουν τόσο γρήγορα, με αποτέλεσμα να δεχόμαστε καθημερινά τέτοιον όγκο πληροφοριών που δεν προλαβαίνουμε να επεξεργαστούμε ούτε το 1/5 από αυτές. Το αποτέλεσμα είναι να περνούν τα χρόνια χωρίς να μπορούμε να κάνουμε απολογισμό για τις χρονιές που πέρασε.

Είναι η σημερινή διακιολογία μας, ώστε να μην δίνουμε σημασία σε τίποτα και απλά να περιμένουμε ένα ”ΘΑΥΜΑ”. ”Θαύματα γίνονται βέβαια αλλά όχι με σταυρωμένα τα χέρια.

Υπάρχει τόση γκρίνια και μιζέρια πλέον που όταν βλέπουμε ένα άνθρωπο έξω καρδιά, τον λέμε αδιάφορο και ότι δεν νοιάζεται τι γίνεται γύρω του. Επίσης στην ίδια κατάσταση και αυτοί που ξοδεύουν λεφτά. Βγάζουμε μια κακία και λέμε ”τι ανάγκη έχει αυτός”. Δηλαδή είμαστε τόσο ευφυείς που όταν κάποιος της ίδιας κοινωνικής τάξης με μας, ξοδεύει λεφτά, αμέσως γνωρίζουμε το τρόπο που τα βγάζει και πόσα βγάζει. Δεν μπορούμε να δεχτούμε ότι προφανώς κάποιοι μέσα σε αυτόν φαύλο κύκλο της καθημερινότητας που ζούμε τα καταφέρνουν και τα καταφέρνουν καλά.

Η γνώμη μου είναι ότι απλά κάνουν το αυτονόητο. Βάζουν φίλτρο στα αυτιά τους και στα μάτια τους και δέχονται μόνο τις πληροφορίες που χρειάζονται για πάνε μπροστά. Είναι τόσο εύκολο και όμως το εφαρμόζουν τόσο λίγοι.

Πάντοτε είχαμε σαν λαός ένα θέμα με τον διπλανό μας. Αλλά κάποτε είχαμε και ανθρωπιά, χαρά και συμπόνια μέσα μας.

Ας μην περιμένουμε ”θαύματα” να γίνουν για εμάς, αλλά να γίνουμε το ΄΄θαύμα΄΄ για εμάς.

 

fC_editorial

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s