15 Μικρά Πράγματα Που Κάνουν Τις Μαμάδες Να Χαμογελούν

Smiling-mom-kids

Είστε νέα μητέρα; Αν είστε, μάλλον το λατρεύετε ήδη. Και αυτό το άρθρο είναι για σας. Ώστε να εκτιμήσετε τις θαυμάσιες στιγμές που ήδη απολαμβάνετε. Επειδή το να είστε νέα μητέρα δημιουργεί ένα ξεχωριστό είδος συναισθήματος που σας γεμίζει με χαρά. Το να έχετε ένα μωρό μετά από μήνες αναμονής αξίζει τα πάντα. Να κάποιες ειδικές περιστάσεις που θα σας κάνουν πάντα να χαμογελάτε.

 1. Θέλετε να ακούσετε τις πρώτες λέξεις του μωρού σας

Υπάρχει μεγαλύτερη πιθανότητα το μωρό σας να πει μπαμπά (αν και με κακή προφορά) πριν πει μαμά. Αλλά δεν σαν ενδιαφέρει αν θα είναι μπα-μπα ή μα-μα, θέλετε μόνο να ακούσετε τις πρώτες του λέξεις.

 1. Θέλετε να τα δείτε να κάνουν τα πρώτα τους βήματα

Τα πρώτα τους βήματα είναι πάντα ασταθή και χωρίς ισορροπία. Αλλά μέσα από τα παραπατήματα, κάνουν την προσπάθεια να σταθεροποιήσουν τα βήματά τους.

 1. Λατρεύετε τις πρώτες φωτογραφίες τους

Κάτι που θα λατρεύετε πάντα, και θα χαμογελάτε με αυτό πιθανόν για πάντα, είναι ο τρόπος που κοίταξε, δείλιασε, έκλαψε ή χαμογέλασε στην κάμερα για πρώτη φορά.

 1. Λατρεύετε να τα βλέπετε να χορεύουν

Κάθε μητέρα διασκεδάζει με τον τρόπο που χορεύουν τα μωρά τους. Επειδή είναι πάντα κωμικός. Και δεν ντρέπονται γι’ αυτό. Το μωρό σας θέλει να διασκεδάσει.

 1. Λατρεύτε την αθωότητά τους

Πραγματικά δεν έχουν ανησυχίες ή μνησικακίες. Επαναλαμβάνουν την ίδια καθημερινή ρουτίνα – τρώνε, παίζουν και κοιμούνται.

 1. Χαμογελάτε με την περιέργειά τους

Μοιάζουν να θέλουν να μάθουν τα πάντα. Παρατηρούν τα πάντα και θέλουν να μάθουν γιατί το φόρεμά σας είναι μπλε, κόκκινο ή κίτρινο, ή τι νέα gadget και παιχνίδια φέρατε. Είναι πραγματικά περίεργα, και αυτό κάνει κάθε νέα μαμά να χαμογελά.

 1. Φαίνεται σαν να δημιουργούν ένα χάσμα

Υπάρχει επιλογή ανάμεσα σε μπαμπά και μαμά. Ίσως η αγάπη τους πάει στη μαμά επειδή θέλουν να φάνε κάτι. Αλλά ποτέ δεν μπορείτε να ξέρετε που βρίσκεται η αφοσίωσή τους.

 1. Λατρεύετε το γεγονός ότι παίρνουν βάρος

Χαμογελάτε με την ένδειξη ότι μεγαλώνουν σε ηλικία και μέγεθος. Ελέγχετε το βάρος τους στη ζυγαριά κάθε τόσο.

 1. Λατρεύτε την προσοχή που σας δίνουν όλοι

Όλοι θέλουν να πάρουν αγκαλιά το μωρό σας. Όλες οι μαμάδες λατρεύουν την προσοχή που λαμβάνουν απότομα μετά τη γέννηση του παιδιού τους.

 1. Χαμογελάτε με κάθε δώρο που σας δίνουν

Ο κόσμος σας δίνει δώρα και σας επιφυλάσσει ειδική μεταχείριση. Αλλά τίποτα δε συγκρίνεται με την προσοχή και την εκτίμηση του συζύγου σας που σας βλέπει ως φανταστική για το μωρό που του χαρίσατε.

 1. Έχετε αυτή την αίσθηση της επιτυχίας

Είστε περήφανη για τον εαυτό σας. Και κάθε φορά που κοιτάζετε το μωρό σας, μοιάζετε να εκτιμάτε τις στιγμές και τους μήνες που περάσατε περιμένοντας αυτό το εκπληκτικό δώρο.

 1. Ανακαλύπτετε ότι επιστρέφετε στο παλιό σας βάρος

Κάθε μέρα η κοιλιά και το σωματικό σας λίπος μοιάζουν να ελαττώνονται. Χαμογελάτε επειδή σας κάνουν τα ρούχα που φορούσατε πριν την εγκυμοσύνη.

 1. Χαμογελάτε με την προσπάθειά τους να μιμηθούν ό,τι κάνετε

Το μωρό σας χαμογελάει όταν χαμογελάτε και θέλει να επαναλαμβάνει τις πράξεις σας. Ακόμη και όταν είστε στην κουζίνα, και παρατηρούν το πώς μαγειρεύετε, θέλουν να φερθούν με τον ίδιο τρόπο.

 1. Δεν ξέρετε αν είναι ανόητα ή ιδιοφυίες

Πραγματικά κάνουν χαζά πράγματα. Αλλά αυτό προσθέτει στην ευφυία τους, επειδή θέλουν να μάθουν και να μεγαλώσουν και να προσαρμοστούν στο νέο τους περιβάλλον.

 1. Τα λατρεύετε όταν κοιμούνται

Εύχεστε να μπορούσατε να κοιμηθείτε με τόση απαλότητα και αθωότητα. Θαυμάζετε την τρυφερότητα και τη γλυκύτητα τους όταν κοιμούνται και δεν ενοχλούνται από τους περισπασμούς του κόσμου.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s