ΠΕΙΘΑΡΧΙΑ & ΕΠΑΝΑΛΗΨΙΜΟΤΗΤΑ = ΕΠΙΤΥΧΙΑ

01fe7b4

Σε κάθε περίοδο της ζωής μας, καθώς και στην καθημερινότητα μας βάζουμε στόχους και προγράμματα. Έτσι μας βοηθάμε να ανταπεξέλθουμε στην βεβαρημένη μας ρουτίνα. Πολλές φορές ανεπάντεχα γεγονότα ωστόσο και ο αδύναμος χαρακτήρας μας, μας δημιουργεί αναστολές με αποτέλεσμα να μην ακολουθούμε το πρόγραμμα και τους στόχους μας.

Αυτό είναι καθαρά θέμα του χαρακτήρα και του μυαλού μας. Καθημερινά δεχόμαστε ”επίθεση” από χιλιάδες, από εκατομμύρια  αντιπερισπασμούς. Τις περισσότερες φορές μας επηρεάζουν, έτσι ώστε να λοξοδρομούμε και να χάνουμε το στόχο μας. Οι ”αντιπερισπασμοί” αυτοί συνήθως μας ”σερβίρουν” το εύκολο μονοπάτι, ώστε φτάνουμε στο σημείο να πούμε: ” δεν βαριέσαι και αύριο μέρα είναι”.

Και όμως αν αναλογιστείτε πόσο σημαντική είναι μια μέρα που περνάει, μια ώρα, ένα δευτερόλεπτο θα αλλάξετε άρδην το τρόπο σκέψης σας. Ποιος σας εγγυάται λοτι και θα είστε και αύριο εδώ; Ποιος σας εγγυάται ότι αυτό που αφήνεις για αύριο , θα καταφέρεις να το ολοκληρώσεις; Ποιος θεωρεί ότι είναι ικανός να πραγματοποιήσει στο μέλλον ότι αφήνει στο χθες. ΚΑΝΕΝΑΣ. Κατά 90% ότι αφήνουμε χθες δεν πραγματοποιείται ποτέ. Το αποτέλεσμα είναι να γεμίζουμε την ζωή μας με μετριότητα, ψεύτική ικανοποίηση και ψεύτικες επιτυχίες, αφού ουσιαστικά δεν καταφέρνουμε να ολοκληρώσουμε στο 100% κανένα στόχο και προσπάθεια.

Δύο λέξεις χρειάζεται να έχουμε στο μυαλό μας κάθε μέρα, κάθε ώρα, κάθε δευτερόλεπτο: ΠΕΙΘΑΡΧΙΑ & ΕΠΑΝΑΛΗΨΙΜΟΤΗΤΑ. Δύο μόνο λέξεις αλλά με τόση ουσία, που δεν μπορείτε να φανταστείτε τι μπορείτε να πετύχετε αν τις βάλετε στην καθημερινότητα σας. Ας πάρουμε το παράδειγμα της άσκησης. Αν κάνετε οποιαδήποτε άσκηση με πρόγραμμα για 10 λεπτά, 3 φορές τη βδομάδα θα έχετε απτά αποτελέσματα σε άμεσο χρόνο. Αν ωστόσο κάνετε άσκηση άτακτα ίσως να μην έχετε καθόλου αποτελέσματα. Με ότι εγχείρημα καταπιάνεστε, όταν γίνεται με πειθαρχία και επαναληψιμότητα, το μυαλό μας ”προγραμματίζεται” προς αυτή την κατεύθυνση, με αποτέλεσμα την σίγουρη επιτυχία. Επιπλέον της επιτυχίας, ωστόσο έρχεται και ένα πολύ σημαντικότερο αποτέλεσμα. Ο εγκέφαλος μας είναι ίσως ο πιο περίπλοκος και πιο ανώτερος υπολογιστής που υπάρχει. Όπως λοιπόν ένας υπολογιστής προγραμματίζεται και αναπτύσσεται βάσης της χρήση μας και των συνηθειών μας, έτσι και ο εγκέφαλος μας, όταν βλέπει επαναληψιμότητα.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Είναι στο χέρι σας, να κάνετε το μυαλό σας να δουλεύει στο 100%. Βάλτε στόχους, ΤΗΡΗΣΤΕ τους και η επιτυχία θα έρθει σε όλα τα επίπεδα της ζωή σας.

ΥΣ: Μην θεωρείτε ότι είναι εύκολο. ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ χρειάζεται θυσίες, κόπο και πολλή σκληρή δουλειά. Πιστέψτε με, όμως, όταν το καταφέρετε (έστω και σε πρώιμο στάδιο) τα ΟΦΕΛΗ είναι πέρα για πέρα ανεκτίμητα.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s