10 Δεξιότητες Διαχείρισης Και Επιχειρηματικότητας Που Πρέπει Να Μάθουν Όλοι Για Να Είναι Πιο Παραγωγικοί

Success

 

Οι ηγέτες των επιχειρήσεων μετρούν την παραγωγικότητα από την ποιότητα και την ποσότητα της παραγωγής σε σχέση με την πρώτη ύλη. Η διαχείριση φαίνεται να παίζει σημαντικό ρόλο στις επιχειρήσεις. Αποφασίζει, εφαρμόζει δράσεις, και παίρνει τον έλεγχο. Οι επαγγελματικές δεξιότητες και οι ρόλοι των μάνατζερ είναι σημαντικό να προσαρμοστούν και να εφαρμοστούν, όχι μόνο από τους ανθρώπους των επιχειρήσεων, αλλά από όλους όσους θέλουν να κάνουν και να είναι κάτι περισσότερο κάθε μέρα.

 

  1. Δώστε προτεραιότητες σε εργασίες

Το να βάζετε σε σειρά τις καθημερινές εργασίες είναι ένας από τους τρόπους να γίνετε παραγωγικός. Συγκεντρωθείτε στα σημαντικά, ρωτώντας τι είναι αυτό που πρέπει να γίνει πρώτα, ή μετρώντας την αξία κάθε εργασίας που πρέπει να ολοκληρωθεί. Είναι σημαντικό να έχετε πρόσβαση σε αυτά που πρέπει να ολοκληρωθούν πρώτα, ώστε να τελειώνει η σωστή δουλειά στο σωστό χρόνο

 

  1. Διαχειριστείτε σωστά το χρόνο

Ξεκινήστε νωρίς. Το να κάνετε πράγματα τώρα αντί για αργότερα είναι το υπέρτατο μυστικό που χρησιμοποιούν οι επιχειρηματίες για να κάνουν περισσότερα, παρέχοντας ένα πρόγραμμα και ένα αρχείο για να τους βοηθά να παρακολουθούν τις δραστηριότητές τους και την πρόοδό τους στη διάρκεια της ημέρας. Επιβραβεύουν τον εαυτό τους με ένα διάλειμμα που είναι τόσο σύντομο ώστε δεν σπαταλούν χρόνο, αλλά αρκετά μεγάλο ώστε να φρεσκάρουν και να καθαρίσουν το μυαλό τους.

 

  1. Να ξέρετε πότε να πείτε “ναι” και πότε “όχι”

“Καλλιεργώ τον εαυτό μου λέγοντας “όχι” όταν εννοώ όχι, και “ναι” όταν εννοώ ναι. Ξέρω τι θέλω.”

Αυτό που κάνει τους ανθρώπους να λένε “ναι” αντί “όχι” (όταν εννοούν “όχι”) είναι ο φόβος ότι θα χάσουν ευκαιρίες. Σε κάποιες περιπτώσεις, υπάρχουν άνθρωποι που δεν θέλουν να είναι αγενείς προς τους άλλους ή να τους κάνουν να αισθανθούν απόρριψη, οπότε παίρνουν την ευθύνη. Όμως, όλα εξαρτώνται από σας. Τώρα που το σκέφτομαι, όλοι έχουν τις επιθυμίες και τις προτεραιότητές τους στη ζωή. Δεν είναι λάθος το να λες “όχι” στα πράγματα που δεν θέλεις και δεν σε ενδιαφέρει να κάνεις, αρκεί να το λες χωρίς να βλάψεις τους άλλους.

 

  1. Ξεκινήστε έχοντας στο μυαλό σας το τέλος

Οι επιχειρηματίες έχουν καθαρή εικόνα των στόχων που επιθυμούν να πετύχουν ή να έχουν στο τέλος της μέρας, του μήνα, του χρόνου. Τους βοηθά να συγκεντρωθούν περισσότερο στις σημαντικές ανησυχίες. Επίσης περιλαμβάνει την ιδέα του “πίστευε στον εαυτό σου” και θα πετύχεις. Αποδοτικές και έγκαιρες στρατηγικές μπορούν να οδηγήσουν στην επίτευξη του στόχου. Τίποτα δε συμβαίνει περιμένοντας, οπότε το πιο σημαντικό βήμα είναι να το πραγματοποιήσετε.

 

  1. Συνεχίστε να μαθαίνετε και να ανακαλύπτετε νέα πράγματα

Η γνώση μπορεί να βρεθεί παντού. Δε βρίσκεται μόνο στο σχολείο, αλλά αποκτάται και από την προσωπική εμπειρία. Οι παραγωγικοί επιχειρηματίες ψάχνουν χόμπι που θα τους ενθαρρύνουν να μαθαίνουν συνεχώς. Εξερευνούν. Είναι ανοιχτοί σε νέα πράγματα που τους βοηθούν να αναπτυχθούν πνευματικά, σωματικά, και συναισθηματικά.

 

  1. Κάντε αποτελεσματική κατανομή πόρων

Με επιχειρηματικούς όρους, η κατανομή πόρων είναι η κατάλληλη εργασία για τη διαχείριση σπάνιων πόρων ώστε να στηριχθούν αποτελεσματικά οι στόχοι του οργανισμού. Η διαχείριση ξέρει πώς να μεγιστοποιήσει το χρόνο (ώστε τα καθήκοντα να ολοκληρώνονται πριν τις προθεσμίες) και την ενέργεια (ώστε να δημιουργεί και να επιτυγχάνει πιο παραγωγικά πράγματα κάθε μέρα). Μαθαίνουν να εκτιμούν ό,τι έχουν σήμερα και δημιουργούν σοφές δράσεις από αυτά, επειδή δεν θα είναι όλα τα πράγματα διαθέσιμα ανά πάσα στιγμή.

 

  1. Χρησιμοποιήστε τα κατάλληλα εργαλεία για να μείνετε παραγωγικοί

Τα παραγωγικά εργαλεία μπορούν να βελτιώσουν το επίπεδο παραγωγικότητας και να μεγιστοποιήσουν την απόδοση κατά την εργασία. Τα κινητά τηλέφωνα, αν και δεν λέγεται αντικειμενικά, είναι προφανώς σημαντικά όταν ασχολείστε με την ομάδα σας, σε ομαδικά πρότζεκτ για παράδειγμα, αφού κλείνει τα κενά επικοινωνίας με τα μέλη της ομάδας. Με την άνοδο της τεχνολογίας, οι εφαρμογές παραγωγικότητας των κινητών συσκευών είναι πολύ χρήσιμες και ισχυρές και βοηθούν τους επιχειρηματίες να παρακολουθούν την καθημερινή τους ατζέντα και να αυξήσουν το επίπεδο παραγωγικότητας.

 

  1. Ζήστε για το σήμερα

“Εργαστείτε εξυπνότερα, όχι πιο σκληρά”

Οι παραγωγικοί επιχειρηματίες συνήθως κολλάνε με τα πράγματα που δεν έχουν επιτύχει ακόμη, αλλά έχουν συνέχεια διαλείμματα που ώστε να εκτιμήσουν τη ζωή και να εστιάσουν στο “τώρα”. Αποφεύγουν να ανησυχούν για πράγματα που αφορούν το μέλλον και μπορούν να καταστρέψουν τη μέρα.

 

  1. Αντιμετωπίστε το απροσδόκητο

Τα απροσδόκητα γεγονότα μπορούν να συμβούν παντού, ανά πάσα στιγμή, στον καθένα. Οι επιχειρηματίες ετοιμάζονται για το χειρότερο. Μαθαίνουν να κρατούν τα πάντα στο μυαλό τους για να έχουν γρήγορη και σημαντική αντίδραση.

 

  1. Οργανωθείτε

Όπως και η ομορφιά, η οργάνωση πηγάζει εκ των έσω. Πρέπει να ξεκινήσει μέσα σας πριν γίνει εμφανής στους άλλους. Οι οργανωμένοι άνθρωποι ξέρουν πως να κρατούν το κάθε τι στη θέση του. Κρατούν ημερολόγιο και τους αρέσει να φτιάχνουν λίστες. Ασχολούνται με την κατηγοριοποίηση ώστε να έρθουν τα πάντα στη θέση τους.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s