7 Καλοί Τρόποι Να Ξεπεράσετε Την Έλλειψη Κινήτρων

wishing

 

Άσχετα με το ποιος είστε, θα έχετε στιγμές που αισθάνεστε ότι έχετε χάσει το κίνητρο και δεν θέλετε να κάνετε τίποτα απολύτως. Ακόμη και πολύ αποτελεσματικοί και επιτυχημένοι άνθρωποι έχουν στιγμές που αισθάνονται πως δεν έχουν κίνητρα. Ωστόσο, ο τρόπος που αντιμετωπίζουν αυτές τις στιγμές είναι που τους κρατά σε κίνηση και τους βοηθά να επιτύχουν σπουδαία πράγματα.

Το κίνητρο είναι ένα από τα κλειδιά που θα σας σπρώξει στο να δράσετε και να προοδεύετε κάθε μέρα. Αν δεν έχετε κίνητρο, τείνετε να χρονοτριβείτε σε θέματα που πρέπει να τελειώνουν. Τελικά, θα ακυρώσετε πράγματα και θα παραιτηθείτε από το project η την εργασία.

Αυτό συμβαίνει στους περισσότερους ανθρώπους εκεί έξω. Λένε ότι θέλουν να πλουτήσουν επενδύοντας ή μέσω δικής τους εταιρίας στο διαδίκτυο. Αλλά, όταν χρειάζεται να διαβάσουν την αναφορά της εταιρίας ή να φτιάξουν την ιστοσελίδα ή να γράψουν μια αναφορά, δεν αισθάνονται κανένα κίνητρο. Εδώ είναι που εγκαταλείπουν οι περισσότεροι άνθρωποι.

Ευτυχώς, υπάρχουν λύσεις. Ορίστε επτά σπουδαίοι τρόποι για να ξεπεράσετε την έλλειψη κινήτρων.

  1. Θυμηθείτε για ποιο λόγο θέλατε να το κάνετε εξαρχής

Αν αισθάνεστε έλλειψη κινήτρων όταν θέλετε να γράψετε ένα άρθρο, προσπαθήστε να θυμηθείτε γιατί θέλατε να το κάνετε εξαρχής. Οι λόγοι για τους οποίους κάνετε κάτι, είναι η δύναμη ισχύος πίσω από κάθε πράγμα που κάνετε. Μόνο όταν ο λόγος είναι δυνατός και αρκετά συναισθηματικός θα κάνετε ότι χρειαστεί για να ολοκληρώσετε το σκοπό σας.

Όταν δεν αισθάνεστε κανένα κίνητρο, είναι επειδή ο λόγος πίσω από ό,τι κάνετε δεν είναι αρκετά δυνατός. Σκεφτείτε το, γιατί σταματούν οι άνθρωποι το κάπνισμα; Τις περισσότερες φορές, οι άνθρωποι σταματούν να καπνίζουν επειδή έχουν ένα σημαντικό λόγο, αν συνεχίσουν ίσως υποφέρουν από σοβαρό θέμα υγείας και χάσουν αυτούς που αγαπούν.

Οπότε γιατί κάνετε ό,τι κάνετε; Ξέρετε γιατί θέλετε να επιτύχετε τους στόχους και τους σκοπούς σας; Βεβαιωθείτε ότι οι λόγοι είναι ισχυροί και συναισθηματικοί. Όταν δεν αισθάνεστε κίνητρο, σκεφτείτε το σκοπό για τον οποίο θέλετε να το κάνετε.

  1. Οραματιστείτε την επιτυχία του να επιτύχετε και τη λύπη του να αποτύχετε

Α, ο οραματισμός, δουλεύει στ’ αλήθεια; Ναι, δουλεύει μόνο όταν θέλετε να δουλέψετε πάνω σε αυτόν. Ο οραματισμός είναι ένα πάρα πολύ ισχυρό εργαλείο διαθέσιμο σε εμάς και είναι δωρεάν. Μπορείτε να σκεφτείτε ό,τι θέλετε, όπου και όποτε θέλετε. Αν νομίζετε ότι ο οραματισμός δεν λειτουργεί, προσπαθείτε να φανταστείτε ζωντανά ότι περπατάτε στην κουζίνα, ανοίγετε το ψυγείο, βλέπετε ένα κίτρινο λεμόνι και το παίρνετε. Αφού πάρετε ένα μαχαίρι, κόψτε το μεγάλο κίτρινο λεμόνι στα δύο.

Φανταστείτε το ζωντανά και με όση λεπτομέρεια γίνεται. Αφού κόψετε το λεμόνι, πάρτε το μισό και στύψτε το λεμόνι για να πέσει ο χυμός στο στόμα σας. Αισθανθείτε την πίεση του χεριού σας, ακούστε τον ήχο του στυψίματος και φανταστείτε τον ξινό χυμό λεμονιού να μπαίνει στο στόμα σας. Τώρα, αισθάνεστε περισσότερο σάλιο στο στόμα σας ή τίποτα;

Οι πιθανότητες είναι, αν το φανταστείτε έντονα, ότι θα έχετε περισσότερο σάλιο στο στόμα σας. Ελάτε, είναι απλά ένας οραματισμός και δεν είναι αληθινό, αλλά γιατί έχετε περισσότερο σάλιο στο στόμα σας; Είναι επειδή το μυαλό σας δεν καταλαβαίνει τη διαφορά του τι είναι αληθινό και τι όχι. Το μυαλό μπορεί να το δει, αλλά όχι να καταλάβει αν είναι αληθινό.

Αυτό είναι που κάνει τον οραματισμό ένα τόσο ισχυρό εργαλείο. Σκεφτείτε το, αν το όνειρό σας είναι να οδηγήσετε μια Mercedes Benz, φανταστείτε την ζωντανή εικόνα του να οδηγείτε. Φανταστείτε το μοντέλο που θέλετε, το χρώμα, την αίσθηση του καθίσματος, τη μυρωδιά του δέρματος, αισθανθείτε το στρίψιμο και ακούστε τον ήχο της μηχανής. Νομίζετε ότι το μυαλό σας θα το κάνει πραγματικότητα μια μέρα; Σίγουρα.

Το θέμα είναι αυτό, όταν φαντάζεστε και οραματίζεστε πράγματα στο μυαλό, θα νιώσετε το κίνητρο να το κάνετε. Όταν ονειρεύεστε το αυτοκίνητο που θέλετε, θα φτιάξετε μέσα σας το κίνητρο. Προσπαθήστε να το κάνετε αυτό όταν τείνετε να χρονοτριβείτε και δεν έχετε κανένα κίνητρο.

  1. Δημιουργείστε ένα περιβάλλον υποστήριξης

Ξέρατε ότι το περιβάλλον σας μπορεί να επηρεάσει τη διάθεσή σας; Πως αισθάνεστε όταν πάτε για διαμονή σε ένα υπερπολυτελές δωμάτιο ξενοδοχείου; Νιώθετε ότι σας εκτιμούν περισσότερο και περισσότερη αυτοπεποίθηση; Αυτό είναι κυρίως αληθές αν πάτε σε μια λιγότερο ανεπτυγμένη περιοχή και μείνετε σε πολυτελές ξενοδοχείο. Θα νιώσετε ότι έχετε περισσότερη αυτοπεποίθηση και θα νιώσετε ανώτερος

Θα γίνετε σαν τους ανθρώπους με τους οποίους σχετίζεστε. Αν σχετίζεστε με επιτυχημένους ανθρώπους που μιλούν για επιχειρήσεις, θα μάθετε και θα συμμετέχετε στις συζητήσεις για επιχειρήσεις. Έτσι μπορείτε να βρείτε κίνητρα και να χρησιμοποιήσετε το περιβάλλον σας για να ενισχύσετε τα επίπεδά της ενέργειάς σας. Από την άλλη, αν περικυκλώνεστε από αρνητικούς ανθρώπους που μιλούν για άλλους ανθρώπους, θα νιώσετε επίσης αρνητικοί και δεν θα έχετε κίνητρο για δουλειά.

  1. Αλλάξτε τη φυσιολογία σας και παραμείνετε σε δράση

Η κίνηση δημιουργεί συναίσθημα. Όποτε νιώθετε πεσμένοι και δεν έχετε κίνητρο για δουλειά, αλλάξτε τη φυσιολογία σας. Δοκιμάστε αυτή την εξάσκηση. Προσπαθήστε να νιώσετε πεσμένοι και θλιμμένοι, σκεφτείτε όλα τα λυπηρά πράγματα που σας έχουν συμβεί και παρατηρήστε τη φυσιολογία σας. Πως αναπνέετε; Οι ώμοι σας είναι πεσμένοι ή ψηλά; Ποια είναι η έκφραση του προσώπου σας; Που βρίσκονται τα χέρια σας και που κοιτάζετε;

Μπορείτε να καταλάβετε από το πρόσωπο αν κάποιος είναι αναστατωμένος ή χαρούμενος. Και όταν αλλάξετε τη φυσιολογία σας, θα αλλάξετε και την κατάστασή σας. Οπότε, αν δεν θέλετε να είστε σε κακή κατάσταση που δεν σας βοηθά, προσπαθήστε να παρατηρήσετε τη φυσιολογία σας και να την αλλάξετε ανάλογα.

  1. Αφήστε τους άλλους να σας εμψυχώσουν

Διαβάζοντας ένα βιβλίο, ακούγοντας μουσική ή βλέποντας κάτι που σας εμπνέει μπορείτε σίγουρα να ανεβάσετε ταχύτητα. Αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι να αφιερώσετε τουλάχιστον 30 λεπτά τη μέρα για να διαβάσετε ένα βιβλίο κάθε πρωί πριν ξεκινήσετε την ημέρα σας. Με αυτό τον τρόπο, θα βεβαιωθείτε ότι ξεκινάτε στην βέλτιστη κατάσταση και μπορείτε να ανταπεξέλθετε ακόμη και σε μια δύσκολη μέρα.

Ο ήχος και η εικόνα μπορούν να βοηθήσουν επίσης. Για παράδειγμα, όταν νιώθετε πεσμένοι και χωρίς κίνητρο, προσπαθείτε να δείτε κάτι που εμπνέει στο YouTube ή ακούστε μια ομιλία από σπουδαίους ανθρώπους. Θα ανέβετε αμέσως.

Ο καλύτερος τρόπος είναι να φέρετε τον εαυτό σας στην κατάλληλη νοοτροπία και κατάσταση πριν ξεκινήσετε την ημέρα. Γι’ αυτό το διάβασμα είναι τόσο σημαντικό και μπορεί να σας αλλάξει τη ζωή. Σχεδόν όλοι οι εξαιρετικοί άνθρωποι που επιτυγχάνουν εξαιρετικά πράγματα στη ζωή διαβάζουν, καθημερινά.

  1. Κάντε μεγάλα όνειρα, ξεκινήστε από χαμηλά και δράστε τώρα

Αυτή είναι μια πολύ ισχυρή αρχή αν την εφαρμόσετε στη ζωή σας. Όταν κάνετε όνειρα, πρέπει να είναι μεγαλεπήβολα ώστε να σας εμπνέουν. Ωστόσο, όταν ξεκινάτε, πρέπει να ξεκινήσετε από τα χαμηλά ώστε να γίνει συνήθεια και να δράτε αυτόματα με συνέπεια κάθε μέρα.

Όταν χαθούν τα κίνητρα, ξεκινήστε από τα χαμηλά. Όπως όταν δεν έχετε κίνητρο να καλέσετε τους πελάτες σας, προσπαθήστε να καλέσετε λίγους μόνο. Θα θέλετε να αποκτήσετε ορμή από εκεί. Αφού ξεκινήσετε τις δράσεις, το κίνητρο θα έρθει και θα μπορέσετε να συνεχίσετε για να πετύχετε περισσότερα.

Κάντε παιδικά βήματα και σταδιακά αυξήστε το ρυθμό. Για παράδειγμα, αν θέλετε να γυμνάζεστε πέντε μέρες την εβδομάδα, φτιάξτε ένα χρονοδιάγραμμα και ξεκινήστε σιγά σιγά. Ακόμη κι αν είναι πέντε λεπτά τη μέρα, αφοσιωθείτε και απλά κάντε το. Το κλειδί είναι να αποκτήσετε ορμή από ένα εύκολο ξεκίνημα. Αφού ξεκινήσετε, σταδιακά αυξήστε την ένταση για να φτάσετε στο υψηλότερο επίπεδο.

  1. Κάντε ένα διάλειμμα

Μερικές φορές απλά χρειάζεστε ένα διάλειμμα. Θυμηθείτε, η επιτυχία δεν είναι προορισμός, είναι ταξίδι που πρέπει να κάνετε για πολύ καιρό. Δεν είναι αγώνας ταχύτητας, αλλά μαραθώνιος. Μερικοί νομίζουν ότι επιτυχία είναι να κάνεις κάτι σπουδαίο, το οποίο θα πραγματοποιηθεί σε μία μέρα. Στην πραγματικότητα είναι ακριβώς το αντίθετο.

Σχεδόν όλοι οι επιτυχημένοι άνθρωποι που έχουν επιτύχει εκπληκτικά αποτελέσματα μπορούν να το κάνουν επειδή επιμένουν αρκετά, έχουν συστηματική δράση και φυσικά, ποτέ δεν το βάζουν κάτω. Δεν είναι κάτι που γίνεται σε λίγες μέρες, βδομάδες ή μήνες. Η πραγματική επιτυχία χρειάζεται χρόνια για να χτιστεί.

Οπότε, βεβαιωθείτε ότι ξεκουράζεστε αρκετά και κάντε ένα διάλειμμα όταν χρειάζεται. Πρέπει να αντιληφθείτε τις ικανότητές σας και το πόσα μπορείτε να κάνετε. Αν έχετε κάνει τη δουλειά σας, μπορείτε να ανταμείψετε τον εαυτό σας με ένα διάλειμμα. Θα παρατηρήσετε ότι μετά την ανάπαυση, θα νιώσετε περισσότερη ενέργεια, περισσότερο κίνητρο και θα είστε πάλι έτοιμοι να κατακτήσετε τον κόσμο.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s