4 Τρόποι Με Τους Οποίους Το Τρέξιμο Με Έκανε Καλύτερο Επιχειρηματία

shutterstock_136301591

 

Τρέξιμο και επιχειρηματικότητα;

Πάω στοίχημα ότι σε αυτό το σημείο μερικοί αναρωτιέστε πως σχετίζεται το τρέξιμο με την επιχειρηματικότητα. Η επιχειρηματικότητα είναι νοοτροπία, τέτοια που εμπνέει όλη την ποιότητα των πετυχημένων επιχειρηματιών, από το να είναι οραματιστές, να έχουν κίνητρο, την επιθετικότητα που απαιτείται για την επικράτηση, κτλ. Επιχειρηματικότητα σημαίνει συγκέντρωση με ακρίβεια λέιζερ στην επιβίωση, και να κάνεις στην άκρη όλα τα υπόλοιπα. Μόνο ένας έμπειρος δρομέας μπορεί να αντιληφθεί αυτή τη σύνδεση, η οποία με μορφοποίησε σε μια πνευματικά υγιή, αποφασισμένη επιχειρηματία.

  1. Πειθαρχία

Η πειθαρχία σημαίνει ότι οι δικαιολογίες δεν είναι πια επιλογή.

Ένας πειθαρχημένος επιχειρηματίας αντιλαμβάνεται τη σημασία των χρονοδιαγραμμάτων, του να γίνονται πράγματα σωστά, και έτσι κερδίζει το σεβασμό των συνεργατών του, και των μελών της ομάδας. Η έλλειψη πειθαρχίας δημιουργεί χάος, και ένα αποδιοργανωμένο περιβάλλον, και δεν δημιουργεί τις προϋποθέσεις για ένα επιτυχημένο περιβάλλον.

Το τρέξιμο συνεχίζει να ενσταλάζει πειθαρχία στη ζωή μου. Το να χωράω το τρέξιμο στην απίστευτα φορτωμένη καθημερινότητά μου με έχει βοηθήσει να καταλάβω τη σημασία του να διατηρείς μια ρουτίνα. Για να αποκτήσεις δύναμη και αντοχή ως δρομέας, πρέπει να έχεις συνέχεια. Ξεκινώντας και σταματώντας κάνετε τα πράγματα δύσκολα για σας, αλλά διατηρώντας μια ρουτίνα βοηθάτε το σώμα να δυναμώσει, και πριν το καταλάβετε, το ένα χιλιόμετρο θα γίνει 2, και μετά 3.

Αυτή η πειθαρχία μπορεί μετά να εφαρμοστεί στη ζωή σας ως επιχειρηματίας, επιτρέποντάς σας να βρίσκεστε πάντα ένα βήμα μπροστά κάθε φορά.

  1. Αποφασιστικότητα

Μερικές εβδομάδες πριν, ανακάλυψα ένα φοβερό λόφο δύο τετράγωνα μακριά από το σπίτι μου. Είχα σχεδόν τελειώσει με το τρέξιμο, και νόμιζα ότι θα ήταν καλή ιδέα να τελειώσω το τρέξιμο με μερικούς γύρος πάνω και κάτω στο λόφο. Έκανα 5, αλλά τη στιγμή που είχα ολοκληρώσει 3 το σώμα μου έλεγε ότι δεν μπορεί άλλο. Το μυαλό μου, ωστόσο, τραγουδούσε σε άλλο ρυθμό. Ήξερα ότι αν πιέσω τον εαυτό μου, θα μπορούσα να τελειώσω το γύρο, και να τρέξω τα δύο τετράγωνα ως το σπίτι.

Θυμάμαι μια εποχή που θα μπορούσα εύκολα να έχω σταματήσει και να έχω γυρίσει σπίτι, αλλά είναι δύσκολο να γυρίσω την πλάτη σε τέτοιες προκλήσεις ως δρομέας και επιχειρηματίας, λόγω του τρεξίματος. Ως δρομέας, αντιμετωπίζω την ίδια κατάσταση κάθε φορά που επιλέγω να βάλω τα αθλητικά παπούτσια και να βγω στο δρόμο.

Πιέζεις τον εαυτό σου να κάνει κάτι που δοκιμάζει κάθε μυ του σώματός σου, και προκαλείς το μυαλό και το σώμα να πάνε πέρα από τα όριά τους.

Είμαι μια αποφασισμένη επιχειρηματίας, επειδή είμαι αποφασισμένη δρομέας.

  1. Οραματιστής

Σύμφωνα με τον Michael E Berger, ο επιχειρηματίας είναι δημιουργός:

“Όταν ξεκινάς την επιχείρησή σου, πρέπει να σκεφτείς όπως όταν γράφεις ένα βιβλίο. Τι θα έλεγε το βιβλίο σας; Τι θα θέλατε εσείς, ως συγγραφέας του βιβλίου, να αφήσετε στον αναγνώστη ώστε να αλλάξετε τον τρόπο που σκέφτονται τη ζωή τους, την επιτυχία, ή το μέλλον;”

Ένας δημιουργός μπορεί να οραματιστεί εκ των προτέρων τη δημιουργία του, από τη στιγμή που θα αποφασίσει να δημιουργήσει ως το τέλος του ταξιδιού.

Αντιλαμβάνομαι ως δρομέας, ότι είμαι επιτυχημένη όταν οραματίζομαι τον εαυτό μου να έχει επιτύχει. Όταν τρέχω 1, 2, 3 ή περισσότερα μίλια, ολοκληρώνω τη διαδρομή στο μυαλό μου πριν κάνω το πρώτο βήμα, και το να οραματίζομαι την επιτυχία είναι αυτό που με βοηθάει πρωινά όπως αυτό που ανέφερα προηγουμένως. Το σώμα μου είναι εξαντλημένο, αλλά και πάλι συνεχίζω.

Στις επιχειρήσεις όπως και στη ζωή, το να είσαι οραματιστής, το να βλέπεις και να ονειρεύεσαι όταν οι άλλοι κοιμούνται, το να δημιουργείς, να χτίζεις και να πετυχαίνεις όταν η άλλοι αποτυγχάνουν, θα στρώσει μπροστά σου το μονοπάτι της επιτυχίας.

  1. Αυτοπεποίθηση

Οι δρομείς είναι σίγουροι.

Όχι εξαιτίας των φυσικών επιτευγμάτων τους, αλλά ακόμη περισσότερο από αυτό, εξαιτίας των πνευματικών τους επιτευγμάτων. Σε προκαλεί να ξεπεράσει το φόβο, την εξάντληση, και τόσα πολλά περισσότερα.

Πως δημιουργεί αυτό έναν καλύτερο επιχειρηματία;

Με κάθε τρόπο η νοοτροπία του επιχειρηματία είναι η νοοτροπία αυτού που ξεπερνά. Αυτοί είναι οι πρώτοι που δέχονται τις προκλήσεις και τις αντιμετωπίζουν κατά μέτωπο. Χωρίς αυτοπεποίθηση, είναι δύσκολο να πορευτείς προς περιπτώσεις που σας προκαλούν μπροστά στους συνεργάτες σας. Ένας εξαιρετικός δρομέας είναι σίγουρος, και τολμηρός με κάθε τρόπο.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους το τρέξιμο με ενέπνευσε και συνεχίζει να με εμπνέει ως ιδιοκτήτη επιχείρησης, μητέρα και σύζυγο. Χρειάζεται δύναμη, αποφασιστικότητα, θέληση και φιλοδοξία για να επιλέξετε να τρέξετε, και όταν επιτύχετε περισσότερα από αυτά που νομίζατε ότι είναι δυνατόν, μπορείτε να μεταφέρετε την ίδια νοοτροπία στην αίθουσα συνεδριάσεων.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s