7 Λόγοι Για Τους Οποίους Όλοι Πρέπει Να Κάνουν Διακοπές Ακόμη Κι Αν Είναι Απασχολημένοι

header-harbor-of-Hydra 

Ας το παραδεχτούμε, οι άνθρωποι είναι πλέον πιο ανήσυχοι για τη δουλειά και το βιοπορισμό τους από ποτέ. Αυτό ίσως συμβαίνει επειδή επιστρέφουμε από μια ύφεση και έχουμε μεγαλύτερη επίγνωση της διατήρησης των πραγμάτων που έχουμε. Ωστόσο σε μια προσπάθεια να προστατέψουμε εγωιστικά το χρόνο μας, χάνουμε κάποια σημαντικά πράγματα στη ζωή. Πρέπει να δουλέψουμε, αλλά πρέπει να σταματήσουμε να είμαστε απασχολημένοι και να κάνουμε διακοπές επίσης.

  1. Μειώνετε το άγχος σας

Όταν αισθάνεστε εξουθένωση ή παλεύετε με πολλά πιεστικά θέματα στη δουλειά, οι διακοπές θα μειώσουν δραματικά το άγχος που αισθάνεστε. Το άγχος δεν σας βοηθά να δείτε τα πράγματα καθαρά. Αλλά όταν κάνετε ένα διάλλειμα, καταλαβαίνετε πώς να ισορροπήσετε εργασία και ζωή και να μειώσετε τις επιδράσεις του άγχους και τα όποια σημάδια υπερκόπωσης.

  1. Κάνετε καλό στην υγεία σας

Σύμφωνα με μια έρευνα του State University της Νέας Υόρκης στο Oswedo, αφού μελέτησαν 12.000 ανθρώπους, ανακάλυψαν ότι όσοι πάνε διακοπές μειώνουν το συνολικό κίνδυνο πρόωρου θανάτου κατά 20%. Σύμφωνα με ένα άρθρο στους New York Times, αυξάνετε το ρυθμό πρόωρου θανάτου κατά 21% όταν δεν κάνετε διακοπές ετησίως.

  1. Αυξάνετε την παραγωγικότητά σας

Σύμφωνα με μια έρευνα του Sam’s Club, ανακαλύφθηκε ότι πολλοί λίγοι ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων παίρνουν ρεπό. Αυτό προκάλεσε εξάντληση, ανυπομονησία, κακή λήψη αποφάσεων και ασθένεια. Θα βοηθήσετε την εργασία σας με το να γίνετε πιο παραγωγικοί αφού κάνετε διακοπές. Σύμφωνα με ειδικούς από το πανεπιστήμιο του Pittsburgh, οι άνθρωποι ικανοποιούνται από τη ζωή κατά τη διάρκεια των διακοπών και επιστρέφουν με περισσότερη ενέργεια και θετική στάση.

  1. Γίνεστε πιο δημιουργικοί μετά

Οι διακοπές σας παρέχουν το χρόνο να ανανεώσετε και να φορτίσετε τα κύτταρα του εγκεφάλου. Σύμφωνα με ειδικούς, είμαστε σχεδιασμένοι να επαναφορτίζουμε, και όχι να διανύουμε μεγάλες αποστάσεις ή εκτάσεις χωρίς διάλλειμα. Γι’ αυτό το λόγο πολλοί εργάτες ή πολυάσχολοι άνθρωποι έχουν τις καλύτερες ιδέες τους μακριά από το γραφείο.

  1. Γίνεστε πιο χαρούμενος

Μια πρόσφατη έρευνα δείχνει ότι το να κάνετε ένα διάλλειμα στην πραγματικότητα αυξάνει την ευτυχία σας. Οι άνθρωποι που πήγαν διακοπές ήταν πιο χαρούμενοι από αυτούς που δεν πήγαν, σε μια έρευνα 1.500 Ολλανδών ενηλίκων. Αυτό συμβαίνει λόγο της άγριας προσμονής και του ενθουσιασμού γύρω από τις διακοπές. Ακόμη και μετά τις διακοπές, αυτή η έξαρση παραμένει. Σύμφωνα με τον επικεφαλής της έρευνας Jeroen Nawijn, θα ήταν καλύτερο να κατανεμηθεί η εμπειρία των διακοπών σε δύο ή τρία τμήματα μέσα στο χρόνο, παρά σε μία μεγάλη περίοδο διακοπών.

  1. Είστε ανοιχτοί σε νέες προοπτικές

Είτε πηγαίνετε στην παραλία μιας ξένης χώρας, ή οδηγείτε στη ζέστη του Las Vegas, η διακοπή από τη δουλειά είναι μια εξαιρετική ευκαιρία να σκεφτείτε και να κάνετε τον εαυτό σας διαθέσιμο σε νέες πιθανότητες. Σε μια τέτοια περίοδο μακριά από τη δουλειά μπορείτε να δείτε τον κόσμο από μια ολιστική οπτική γωνία αντί για μια μονόπλευρη. Μπορεί να ωθηθείτε στο να διαβάσετε ένα επαγγελματικό βιβλίο, να μάθετε νέες κουλτούρες και να αλλάξετε την προοπτική σας σε μια που θα σας βοηθήσει να αποκτήσετε καλύτερη οπτική καθώς επιστρέφετε στην καθημερινή σας εργασία.

  1. Προσφέρετε στον εαυτό σας ατομικό χρόνο, ή χρόνο με την οικογένεια

Η ποιότητα ζωής εξαρτάται από το πώς εκτιμάτε τον εαυτό σας και αυτούς γύρω σας. Μπορεί να είστε μόνος, με οικογένεια ή φίλους, αλλά μόνο η διακοπή από ένα φορτωμένο πρόγραμμα μπορεί να σας προσφέρει χρόνο να εκτιμήσετε τους γύρω σας. Οι διακοπές προσφέρουν την ευκαιρία να σκεφτείτε πραγματικά τα πράγματα που μετράνε. Είτε το κάνετε συλλογιζόμενοι ή κάνοντας σχέδια, οι διακοπές δίνουν μια αίσθηση ειρήνης και ζεστασιάς που δεν θα λάβετε ποτέ στο χώρο εργασίας.

Είναι σημαντικό να είστε εγωιστές μερικές φορές. Όπως λέει το παλιό ρητό, “Η πολλή δουλειά και καθόλου παιχνίδι, σε κάνουν βαρετό παιδί.” Κατά ένα τρόπο είμαστε κοινωνικά όντα που πρέπει να αμφισβητούμε την καθημερινή ρουτίνα. Βγαίνοντας από την άνετη θέση σας και βιώνοντας κάτι νέο, κάνετε καλό στο σώμα, το μυαλό, και σε αυτούς γύρω σας.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s