15 Κόλπα Διαχείρισης Χρόνου Για Ανθρώπους Που Βρίσκονται Στα 30 τους

Top-5-Time-Management-Software-For-Windows-7-8.1-Download

Δεν έχουν όλοι πρόβλημα με το χρόνο. Υπάρχουν άνθρωποι που δεν έχουν κανένα πρόβλημα να διαχειριστούν το πρόγραμμά τους ενστικτωδώς. Αλλά δεν είμαστε εδώ για να μιλήσουμε για αυτούς. Είναι μάλλον μεταλλαγμένοι, και παρόλο που τους σεβόμαστε, δεν μπορούμε να ταυτιστούμε μαζί τους. Οι περισσότεροι φίλοι μου, εμού συμπεριλαμβανομένου, είναι αρκετά χαμένοι γύρω από το πρόγραμμα και τη διαχείριση χρόνου. Δεδομένου τώρα ότι είμαστε στα 20, είμαστε λίγο ανήσυχοι σχετικά με το τι συμβαίνει όταν περάσουμε τα 29 και περάσουμε στα 30.

Όλοι ξέρουμε ότι τότε τα πράγματα στη ζωή γίνονται λίγο πιο σοβαρά, οπότε αποφάσισα να κάνω λίγη έρευνα για να δω πως χειρίζονται τις υποχρεώσεις τους και τηρούν το σφιχτό τους πρόγραμμα οι άνθρωποι στα 30 τους.

 1. Ιεραρχείστε τις υποχρεώσεις σας

Από ότι φαίνεται, όταν είσαι στα 30 σου, πρέπει να συγκεντρωθείς στο να κάνεις τα πράγματα στη σωστή σειρά, αλλιώς ίσως καταλήξεις να ξοδεύεις ενέργεια σε λιγότερο σημαντικά πράγματα. Αν δεν ιεραρχήσετε τις εργασίες και δεν αποφασίσετε ποιες είναι σημαντικές και ποιες μπορούν να περιμένουν, η εργάσιμη μέρα σας θα γίνει πιο μακριά και, εν τέλει, λιγότερο παραγωγική.

 1. Προσαρμόστε το πρόγραμμά σας ώστε να σας ταιριάζει

Οι άνθρωποι στα 20 τους μόλις ξεκινούν την καριέρα τους, σε πολλές περιπτώσεις κάνοντας οποιαδήποτε δουλειά βρουν και δεν έχουν πραγματικό έλεγχο πάνω στο πρόγραμμά τους. Όσο περισσότερο εργάζεσαι, ωστόσο, τόσο περισσότερο έλεγχο της δουλειάς και του προγράμματος αποκτάς, που σημαίνει ότι μπορείς να προσαρμόσεις τις ώρες εργασίας και το πρόγραμμα σύμφωνα με την προσωπική σου προτίμηση. Στα 30 σου, ξέρεις καλά τη δουλειά σου και θέλεις να σημειώσεις πρόοδο. Δεν έχεις χρόνο να είσαι μη παραγωγικός εξαιτίας ενός προγράμματος που δεν σου ταιριάζει.

 1. Μη θυσιάζετε ύπνο

Αυτό ισχύει καθολικά, αλλά φαίνεται ότι οι νέοι μπορούν να αντέξουν πολύ περισσότερο την έλλειψη ύπνου χωρίς να χάνουν τη συγκέντρωσή τους και την ενέργειά τους. Σίγουρα είναι δύσκολο να εργαστείς κουρασμένος, αλλά όσο μεγαλώνεις, τόσο λιγότερο το αντέχεις. Αν η διαχείριση χρόνου είναι προβληματική για σένα, πρέπει να καθιερώσεις ένα υγιές μοτίβο ύπνου ώστε να συγκεντρωθείς στο να ολοκληρώσεις τις υποχρεώσεις σου εντός χρόνου.

 1. Πολύς χρόνος ξοδεύεται σε μικρά πράγματα

Όταν είμαστε νεότεροι, φοβόμαστε τις μεγάλες υποχρεώσεις και δεσμεύσεις, όπως το να βρούμε δουλειά, να παντρευτούμε, να ηγηθούμε ενός project, και παρόμοια πράγματα. Οι άνθρωποι που έχουν φτάσει στα 30 πιθανώς θα αντάλλασσαν τις χιλιάδες μικροεργασίες που έχουν μπροστά τους με τον τρόμου που έχετε για τις μεγάλες υποχρεώσεις. Για να διατηρήσετε το πρόγραμμά σας καθαρό και τακτοποιημένο, θα πρέπει να βρείτε ένα τρόπο να οργανώσετε τη μέρα σας ώστε να μπορείτε να ξεφορτωθείτε μαζικά αυτές τις μικρές ενοχλητικές εργασίες.

 1. Χωρίστε το φόρτο εργασίας σας σε διαφορετικούς τύπους

Η ενασχόληση με διαφορετικούς τύπους υποχρεώσεων κατά τη διάρκεια της μέρας μπορεί να καταστρέψει την αποδοτικότητά σας. Είναι πολύ σημαντικό να το αντιληφθείτε στα 30 σας εξαιτίας του γεγονότος ότι οι εκτός εργασίας υποχρεώσεις σας γίνονται περισσότερες. Οι εργασίες που γίνονται μηχανικά είναι πιο συχνές, παράλληλα με τη δημιουργική και εμπνευσμένη εργασία σας. Αν θέλετε λίγο χρόνο για τον εαυτό σας στο τέλος της ημέρας, ίσως είναι έξυπνο να συγκεντρωθείτε σε ένα τύπο δουλειάς πρώτα και μετά σε ένα άλλο για να αποφύγετε την προσαρμογή στην κάθε εργασία κάθε φορά που αλλάζετε.

 1. Αφήστε πάντα λίγο έξτρα χρόνο

Τα παιδιά είναι πολύ απρόβλεπτα και μπορεί να χρειαστούν πάνω από 1-2 λεπτά περισσότερο από όσο υπολογίζατε. Οι γονείς έχουν αυξανόμενη δυσκολία στο να συμβαδίσουν με τα παιδιά τους. Ακόμη κι αν δεν έχετε παιδιά, το να έχετε το πρόγραμμά σας υπερβολικά σφιχτό μπορεί να κάνει τα πάντα να καταρρεύσουν απλά ξεχνώντας να τακτοποιήσετε ένα πράγμα. Δώστε στον εαυτό σας χρόνο να αναπνεύσει ανάμεσα στις εργασίες.

 1. Αποφύγετε να φέρετε το χθες στο σήμερα

Οι άνθρωποι στα 30 τους ξέρουν ότι αν φέρουν στο σημερινό πρόγραμμα δουλειά που έχει απομείνει από χθες θα έχουν πολύ δύσκολη επόμενη μέρα. Καθαρίστε το πρόγραμμα αν θέλετε να έχετε κανονικό πρόγραμμα αύριο. Τα πράγματα που κρατάνε καιρό τείνουν να καταστρέφουν την προσεκτικά κατειλημμένη διαδρομή σας.

 1. Διαχωρίστε τις μεγάλες υποχρεώσεις σε κομμάτια

Μερικές δουλείες φαίνονται βουνό. Όταν ένας εικοσάχρονος έχει μπροστά του μια μεγάλη εργασία, αρχίζει να απελπίζεται για το πώς θα διαχειριστεί κάτι τόσο μεγάλο. Οι άνθρωποι στα 30 τους γνωρίζουν όλα χρειάζονται χρόνο και ότι πρέπει να γίνουν βήμα-βήμα. Εντοπίστε τα μικρά βήματα που θα χρειαστεί να κάνετε ώστε να ολοκληρώσετε τις εργασίες.

 1. Διατηρήστε ρεαλιστικά σχέδια

Άλλο ένα λάθος αρχάριων που κάνουν οι άνθρωποι στα 20 τους όταν πρόκειται για διαχείριση χρόνου είναι ότι είναι υπερβολικά φιλόδοξοι και ενθουσιώδεις όταν κάνουν σχέδια. Άσχετα με το πόσο κίνητρο έχετε όταν φτιάχνετε το πρόγραμμά σας, πρέπει να είστε ρεαλιστές σχετικά με το τι μπορείτε να επιτύχετε, ή μπορείτε να καταλήξετε σε μεγάλο πρόβλημα, επιλέγοντας την επόμενη μέρα το λιγότερο κακό.

 1. Χρησιμοποιήστε σωστά τις ώρες εργασίας σας

Οι άνθρωποι στα 30 τους είναι, στις περισσότερες περιπτώσεις, παντρεμένοι και έχουν παιδιά. Δεν έχετε πια τον ίδιο χρόνο να τακτοποιήσετε εκκρεμότητες στο σπίτι απλά περιορίζοντας τον ελεύθερο χρόνο σας. Οπότε συνεχίστε να πολεμάτε την αναβλητικότητα και κάντε τη δουλειά σας εν ευθέτω χρόνω.

 1. Ορίστε προθεσμίες

Όλοι μπορούμε να κάνουμε σχέδια, αλλά αντίθετα με το ασαφές “θα το κάνω όταν το κάνω” σχέδιο των εικοσάρηδων, οι τριαντάρηδες ξέρουν ότι έτσι θα βρεθούν σε μια κατάσταση με περισσότερες υποχρεώσεις από χρόνο και ενέργεια. Μην σημειώνετε απλά ότι πρέπει να κάνετε κάτι, δώστε στον εαυτό σας μια προθεσμία. Βοηθάει πολύ. Η πρώτη φορά που άκουσα αυτή την προσέγγιση ήταν όταν ερευνούσα το πώς θα γίνω blogger. Οι πιο πεπειραμένοι blogger συμβούλευαν να θέτεις προθεσμίες, αλλιώς πιθανόν θα χάσει τη μάχη με την αναβλητικότητα.

 1. Σταματήστε τη σκέψη και αρχίστε την πράξη

Ο Bruce Lee είπε κάποτε: “Αν ξοδεύεις πολύ χρόνο στο να σκέφτεσαι κάτι, δεν θα το κάνεις ποτέ.” Οι άνθρωποι στα 20 τείνουν να σκέφτονται κάθε ξεχωριστό πράγμα και το πώς αυτό επηρεάζει τη ζωή τους, και έτσι πρέπει. Οι άνθρωποι στα 30 τους είναι πιο απασχολημένοι και δεν έχουν χρόνο να συλλογιστούν τη φιλοσοφική αξία κάθε εργασίας. Πράξτε πρώτα, σκεφτείτε το μετά, αν έχετε το χρόνο.

 1. Μην είστε τελειομανείς

Δεν χρειάζεται ό,τι κάνετε να είναι έργο τέχνης. Κάντε πράγματα που δουλεύουν, μην επιδιώκετε θαυμασμό και δέος. Αυτή η προσέγγιση θα σας συγχύσει και θα ξοδέψει πολύ από το χρόνο και την ενέργειά σας. Είναι σημαντικό να το διαπιστώσετε μέχρι τα 30 σας γιατί οι υποχρεώσεις σας αυξάνονται, και δεν θα έχετε το χρόνο να διατηρήσετε μια τέτοια προσέγγιση. Χρησιμοποιήστε αυτή την έξτρα προσπάθεια όταν μετράει, κάντε καλή δουλειά όταν δε χρειάζεται κάτι παραπάνω.΄

 1. Ζητήστε βοήθεια εγκαίρως

Ο ηρωισμός και τα ξενύχτια είναι για τους ερασιτέχνες και τους νεότερους. Αν δεν καταφέρνετε να κάνετε κάτι καταλαβαίνετε ότι θα χάσετε μια προθεσμία, ζητήστε έγκαιρα βοήθεια. Οι τριαντάρηδες είναι αρκετά έμπειροι ώστε να ξέρουν ότι το να ζητάς βοήθεια δεν είναι μεγάλο θέμα, αλλά το να χάσεις μια προθεσμία μπορεί να είναι.

 1. Χρησιμοποιήστε “τη ζώνη” όταν βρίσκεστε σε αυτή

Κανείς δεν είναι υπερπαραγωγικός συνέχεια. Ωστόσο, όταν βρίσκεστε σε αυτή την κατάσταση, προσπαθήστε να καταφέρετε όσα περισσότερα γίνεται. Όσα περισσότερα κάνετε τώρα, τόσο λιγότερα θα χρειαστεί να κάνετε αργότερα. Καβαλήστε αυτό το κύμα υπερπαραγωγικότητας για όσο πάει, ώστε να μπορείτε αργότερα να χαλαρώσετε λίγο. Τέτοιες στιγμές δεν είναι όσο συχνές θα θέλατε, και αν είστε στα 30 σας θα πρέπει να το ξέρετε και να γνωρίζετε ότι τέτοιες στιγμές μπορούν να χαλαρώσουν το φόρτο εργασίας σας. Χρησιμοποιήστε τις σωστά.

Ελπίζω αυτή να ήταν μια εμπειρία που σας άνοιξε τα μάτια, όπως ήταν και για μένα. Υπάρχουν πολλές περισσότερες, αλλά κάθε πρόγραμμα είναι διαφορετικό και η γενίκευση οδηγιών μπορεί να γίνει επικίνδυνη. Ωστόσο, όλα τα παραπάνω ισχύουν καθολικά για ανθρώπους στα 30 τους. Καλή τύχη!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s