10 Πράγματα Που Πρέπει Να Σταματήσετε Για Να Δώσετε Ώθηση Στην Ευτυχία

the_emoticon_turns_30__seems_happy_about_it_

 

Η ευτυχία δεν είναι στόχος, είναι στάση ζωής. Οι άνθρωποι ξεχνούν ότι, ενώ είναι αληθές ότι χαίρεσαι όταν επιτυγχάνεις τους στόχους σου, η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ευτυχία είναι μια εμπειρία. Η πραγματοποίηση των ονείρων φέρνει ευτυχία, αλλά δεν αντικαθιστά τη λύπη. Στην πραγματικότητα, θα έλεγα ότι το να αισθάνεσαι χαρά όσο επιδιώκεις τα όνειρά σου είναι ένα από τα πιο σημαντικά σημεία στην επίτευξη των στόχων εξαρχής.

Οπότε αν η ευτυχία φέρνει περισσότερη ευτυχία ΚΑΙ επιτυχία, πως θα φτάσει κάποιος σε αυτό το σημείο αν δεν αισθάνεται ευτυχισμένος αυτή τη στιγμή; Ευτυχώς, υπάρχει μια απλή απάντηση σε αυτό. Το μόνο που χρειάζεται να κάνει κάποιος, είναι να απαρνηθεί συγκεκριμένα αρνητικά πράγματα που τον κρατούν πίσω. Υπάρχουν πολλά θέματα τα οποία έχουν οι άνθρωποι και τους αποτρέπουν από το να αισθάνονται χαρά. Σκεφτείτε αυτά τα θέματα ως εμπόδια προς το πηγάδι ευτυχίας που υπάρχει μέσα στον κάθε άνθρωπο.

Οι άνθρωποι μπορούν και έχουν καταφέρει να αφαιρέσουν αυτά τα επιβλαβή πράγματα από τη ζωή τους. Και ο καθένας μπορεί να το κάνει. Εφόσον ξέρει πια πράγματα να ξεφορτωθεί, σίγουρα θα ανακαλύψει ξανά την ευτυχία που πάντα είχε.

Για να βοηθήσω, παραθέτω εδώ 10 κοινά πράγματα που πρέπει να απαρνηθείτε για να είστε ευτυχείς:

 

  1. Σταματήστε τη ζήλεια

Μερικοί άνθρωποι νομίζουν ότι το να συγκρίνουν τον εαυτό τους με άλλους ανθρώπους είναι καλό. Θα μπορούσε, αν ο σκοπός ήταν ο συναγωνισμός. Για να δώσει ένα στόχο φιλοδοξίας. Αλλά ξεκινά να είναι ζημιογόνο όταν τα επιτεύγματα των άλλων φέρνουν αίσθημα ζήλειας. Σταματήστε το, και θα έχετε περισσότερο χρόνο να συγκεντρωθείτε στο τι μπορείτε να επιτύχετε, αντί για το τι επιτυγχάνουν οι άλλοι.

 

  1. Σταματήστε τον φόβο της αλλαγής

Τον περισσότερο καιρό, ακόμη κι αν οι παρούσες συνθήκες είναι κόλαση, πολλοί άνθρωποι απλά αρνούνται να κουνηθούν. Ξέρουν ότι δεν νιώθουν άνετα εκεί που είναι. Απλά φοβούνται τα νέα πράγματα περισσότερο! Απορρίπτοντας αυτό το αίσθημα από τις ζωές τους ανοίγουν νέοι κόσμοι για να ανακαλύψουν. Η ικανότητα να αποφασίσετε να αλλάξετε και να αντιμετωπίσετε κατάματα την αλλαγή είναι ένα από τα πιο συναρπαστικά αισθήματα που μπορείτε να έχετε.

 

  1. Παραχωρήστε τον έλεγχο

Παρόλο που μερικοί άνθρωποι θέλουν τον έλεγχο της έκβασης της ζωής του (και πιθανόν της ζωής άλλων), δεν μπορούν να ελεγχθούν τα πάντα. Μερικές φορές, όσο σκληρά κι αν προσπαθήσουν, δεν γίνονται τα πάντα όπως θα ήθελαν. Ωστόσο, όταν κατανοήσουν ότι συγκεκριμένα πράγματα και γεγονότα είναι πέρα από τον έλεγχό τους, αρχίζουν να είναι πιο δεκτικοί σε όσα τους δίνει η ζωή.

 

  1. Σταματήστε την υπερβολική εργασία

Τα επαγγελματικά επιτεύγματα οδηγούν πολλούς επαγγελματίες και επιχειρηματίες στο να εργάζονται πολλές ώρες. Ξέρω ότι είναι για να πετύχουμε τα όνειρά μας, αλλά χρειάζεται ισορροπία στη ζωή για να είμαστε ευτυχισμένοι. Η επίτευξη άξιων στόχων είναι καλή, το να δίνουμε χρόνο σε άλλα σημαντικά πράγματα στη ζωή (οικογένεια, φίλοι, χόμπι) είναι καλύτερο.

 

  1. Σταματήστε να κατηγορείτε

Μερικές φορές, τα πράγματα πάνε στραβά. Είτε είναι στη δουλειά ή σε κάποιο άλλο τμήμα της ζωής, οι άνθρωποι αισθάνονται την ανάγκη να κατηγορήσουν κάτι ή κάποιον όταν αυτό συμβεί. Είναι κάτι σαν μηχανισμός αντιμετώπισης: οι άνθρωποι απλά δεν θέλουν να αισθάνονται υπεύθυνοι για ότι κακό συμβαίνει. Σταματώντας το, οι άνθρωποι μπορούν αντ’ αυτού να συγκεντρωθούν στο να βρουν λύσεις και να ξεφύγουν από τη δύσκολη θέση.

 

  1. Σταματήστε τα παράπονα

Οι άνθρωποι που παραπονιούνται συνεχώς δεν καταστρέφουν μόνο την ευτυχία τους, αλλά και την ευτυχία των άλλων. Ένα πράγμα που μπορούν σίγουρα να ελέγξουν είναι η αντίδρασή τους σε ατυχή γεγονότα. Ένα από τα καλύτερα πράγματα που μπορούν να κάνουν είναι να σταματήσουν να διαμαρτύρονται και να αρχίσουν να εξετάζουν τα προβλήματα υπό νέο φως.

 

  1. Σταματήστε να θέλετε να έχετε πάντα δίκιο

Κανείς δεν διακατέχεται από τη δύναμη να ξέρει τα πάντα. Οπότε γιατί κάποιοι επιμένουν πάντα ότι έχουν δίκιο; Ακόμη κι αν έχουν, αξίζει να διαφωνήσουν με άλλους γι’ αυτό; Μερικές φορές είναι απλά καλύτερο να βάλετε τις υπάρχουσες σχέσεις πάνω από την ανάγκη να έχετε δίκιο.

 

  1. Σταματήστε να έχετε περιοριστικές πεποιθήσεις

Κάποιοι ακόμη αισθάνονται ότι απλά δεν μπορούν να επιτύχουν τα όνειρά τους, ή έστω μια μορφή αυτών. Η αίσθηση έλλειψης, η πεποίθηση ότι η ικανότητά τους είναι περιορισμένη, είναι ένα από τα ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ εμπόδια για την ευτυχία. Σταματήστε το, και ο κόσμος θα αρχίσει να αποκαλύπτει απεριόριστες πιθανότητες.

 

  1. Αποχωριστείτε κακούς φίλους

Οι άνθρωποι επηρεάζονται εύκολα από τους γύρω τους. Είμαστε τέτοια κοινωνικά όντα που υιοθετούμε τις συνήθειες και τις αξίες των ανθρώπων γύρω μας. Κακοί φίλοι που επηρεάζουν ανθρώπους στο να είναι κάτι λιγότερο από αυτό που μπορούν, τους αποτρέπουν από το να αισθανθούν την ευτυχία που αξίζουν. Αντ’ αυτού, οι άνθρωποι πρέπει να περικυκλώνονται από άλλους που τους εμπνέουν και τους οδηγούν στο να ζήσουν τη ζωή τους στο μέγιστο.

 

  1. Αποχωριστείτε το παρελθόν

Ομολογουμένως, το παρελθόν είναι γεμάτο εμπειρίες, καλές και κακές. Αλλά αυτές οι εμπειρίες είναι για να αναπτύσσουν τους ανθρώπους. Το παρελθόν δεν πρέπει να είναι μια καταγραφή μεταμέλειας την οποία οι άνθρωποι αναπολούν συνέχεια. Το παρελθόν πρέπει να είναι πηγή σοφίας, που ωθεί τους ανθρώπους να γίνονται καλύτεροι και να συνεχίσουν να ζουν την ευτυχισμένη ζωή που τους αξίζει.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s