Πώς Να Προσλάβετε Φίλους Χωρίς Να Καταστρέψετε Σχέσεις

 

 solution panaci work panaci

 

Σίγουρα σας έχουν προειδοποιήσει για τους κινδύνους του να μπλέκετε τα εργασιακά με τους φίλους και την οικογένεια. Ωστόσο, όταν το κατάλληλο πρόσωπο για ένα project τυγχάνει να βρίσκεται στον κοντινό σας κύκλο, είναι σημαντικό να είστε ανοιχτόμυαλοι σχετικά με το ενδεχόμενο να τους προσλάβετε. Παίρνοντας συγκεκριμένες προφυλάξεις, μπορείτε να μεγιστοποιήσετε τα οφέλη του να γνωρίζετε ικανούς ανθρώπους και να αποφύγετε τις βλάβες στις μεταξύ σας σχέσεις.

Όταν βρισκόμασταν στα πρώτα στάδια δημιουργίας της CoCo & Co, μιας κινητής επιχείρησης που πουλά φρέσκιες καρύδες και προϊόντα καρύδας (ξεκίνησε νωρίς το Μάη), αποφασίσαμε να σχεδιάσουμε και να κατασκευάσουμε τα περισσότερα μέρη του εξοπλισμού. Η κοινότητά μας κινητοποιήθηκε για να μας στηρίξει και οι έχοντες τα κατάλληλα προσόντα φίλοι μας προσέφεραν τις υπηρεσίες τους. Τα καροτσάκια, τα εργαλεία, η ιστοσελίδα, και οι συσκευασίες σχεδιάστηκαν από ηγέτες στον αντίστοιχο τομέα, οι οποίοι τυγχάνει επίσης να είναι φίλοι ή συγγενείς. Σε κάποιες περιπτώσεις λειτούργησε σωστά και σε άλλες κόστισε σημαντικό χρόνο, χρήμα και στενοχώρια.

Να μερικές πληροφορίες βασισμένες στα μαθήματα που πήραμε, για να σας βοηθήσουν να πάρετε τις αποφάσεις σας όταν οι φίλοι σας χρειάζονται.

Εκτιμήστε τον επαγγελματισμό και την αφοσίωση

Έχετε ήδη αποφασίσει ότι έχουν τις κατάλληλες δεξιότητες για αυτό που χρειάζεστε, αλλά θα αφοσιωθούν πλήρως ώστε να παραδώσουν στη σωστή στιγμή; Θα παραγκωνιστεί το project σας αν προκύψουν πιο πιεστικοί πελάτες, ή πιο οικονομικά συμφέρουσες ευκαιρίες; Είναι πιθανό να έχετε δει τον τρόπο με τον οποίο εργάζονται με άλλους. Αν σας αντιμετωπίζουν ανεπίσημα, ή με χαμηλότερα στάνταρ, απομακρυνθείτε γρήγορα κι ευγενικά.

Ξεκαθαρίστε τις προσδοκίες

Εσείς γνωρίζετε τι θέλετε. Το μεγαλύτερο λάθος που κάναμε ήταν να ρίχνουμε τυχαίες ιδέες με τους φίλους ή τους υπαλλήλους, χωρίς να επιβεβαιώνουμε τις λεπτομέρειες του σχεδιασμού. Επειδή αντιμετωπίζαμε ανθρώπους που γνωρίζαμε καλά, νομίζαμε ότι σκεφτόμαστε το ίδιο και πιστεύαμε ότι θα υλοποιήσουν το όραμά μας. Αλλά δεν ήταν πάντα έτσι, και όταν αυτά που οραματιζόμασταν δεν ταίριαζαν, αναγκαζόμασταν να επιβάλουμε επανασχεδιασμούς. Δεν θα εργαζόμασταν έτσι με ξένους, και αυτό ήταν δικό μας σφάλμα. Ο επαγγελματισμός είναι διμερής, και αν θέλετε να εργαστείτε με φίλους και συγγενείς, είναι δική σας ευθύνη να είστε απόλυτα προετοιμασμένοι.

Βεβαιωθείτε ότι οι χρονικές απαιτήσεις είναι σαφείς

 

Δώστε αυστηρές, σοβαρές διορίες. Μπορείτε να είστε γενναιόδωροι με το χρόνο που δίνετε, αλλά μην είστε χαλαροί με τις ημερομηνίες. Είχαμε τη μεγαλύτερη επιτυχία με φίλους όταν τους δώσαμε διπλάσιο χρόνο από αυτόν που θεωρούσαμε ότι χρειαζόταν αλλά επιμείναμε αμετάπειστοι στις προθεσμίες.

Σκεφτείτε τον προϋπολογισμό

Μιλήστε άμεσα για την αμοιβή. Αν επιμένουν ότι δεν θέλουν χρήματα, βεβαιωθείτε ότι καταλαβαίνουν ότι πρέπει να ακολουθήσουν το πρόγραμμα που θέσατε εξαρχής. Σε αυτές τις περιπτώσεις, τείναμε να προσφέρουμε συναλλαγές δεξιοτήτων ή ποσοστά από τα κέρδη των σχεδίων τους για να προσθέσουμε αξία στις χάρες τους.

Ένα μεγάλο συστατικό της εταιρίας είναι η επιμέλεια υπέρ-θετικών εμπειριών και είμαστε αρκετά τυχεροί ώστε να έχουμε ένα εκτεταμένο δίκτυο φίλων. Όταν αποφασίσαμε να συνεργαστούμε μαζί τους, μάθαμε να μην χαλάμε τις σχέσεις με το να είμαστε ανεπίσημοι. Η καθαρή, επαγγελματική στάση επιτρέπει στις φιλίες να επιβιώσουν καιρό μετά το τέλος του πρότζεκτ.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s