5 Συνήθειες που θα σας βοηθήσουν να αυξήσετε την παραγωγικότητας σας.

productivity-

Μέχρι που μπορείτε να επεκτείνεται τα όρια σας για να φτάσετε στην επιτυχία; Οι περισσότεροι αυτές τι μέρες έχουμε μέτριες έως κακές αποδόσεις σε όλα τα επίπεδα. Αν θέλετε να κατακτήσετε μία καλύτερη θέση στον κοινωνικό ιστό, διαβάστε παρακάτω κάποια ενδιαφέρον στοιχεία.

  1. Μην δουλεύεται στην ‘’’ανεσή’’σας.

Όλοι προσπαθούμε να εργαζόμαστε σε ένα ψυχολογικό περιβάλλον που το αισθανόμαστε οικείο και δεν μας προκαλεί άγχος. Ωστόσο, αν θέλουμε να προχωρήσουμε πρέπει να είμαστε διατεθειμένοι να δοκιμάσουμε νέους τρόπους και πράγματα, έξω από την ‘’βολή’’ μας. Τσαλακώστε την άνεσή σας και θα δείτε άμεσα αποτελέσματα.

  1. Συνεχίστε να διευρύνεται τις γνώσεις σας.

Πρέπει συνέχεια μαθαίνετε νέα πράγματα και μην επαναπαύεστε με τις γνώσεις που ήδη έχετε. Ο δρόμος για την επιτυχία περνάει μέσα από την γνώση. Το μόνο που θα πετύχετε είναι να μείνετε στάσιμοι. ‘’ΔΙΕΥΡΥΝΣΗ’’ είναι η λέξη κλειδί και η βάση για την επιτυχία.

  1. Ψάξτε για συμβουλές και μην φοβάστε να κάνετε ερωτήσεις.

Όπως λέει και ο σοφός λαός μας, ρωτώντας πας στη πόλη. Έτσι είναι και στη δουλειά μας και γενικά στη ζωή μας. Είναι πολλές φορές δύσκολο να ζητήσετε συμβουλές και να ρωτήσετε κάποιο άλλον, φοβούμενοι την σκέψη τους και την αντίδρασή τους. Αυτό όμως μας κρατάει πίσω, όταν ψάχνουμε κάτι που δεν γνωρίζουμε, που όμως κάποιος το γνωρίζει πολύ καλά.

  1. Μην χάνεστε μέσα στις λεπτομέρειες.

Στην διάρκεια της ζωή μας υπάρχουν αναρίθμητες ευκαιρίες, και είναι πολύ εύκολο να χαθούμε μέσα σε μικρές λεπτομέρειες. Αυτές οι λεπτομέρειες έχουν το ιδίωμα να μας κάνουν να χάνουμε τον προσανατολισμό μας και την συγκέντρωσή μας, από αυτό που λέμε ‘’Big Picture’’.

  1. Μην κάνετε ‘’Πολλαπλές Εργασίες’’ (multitasking).

Το λογικό θα ήταν, το να κάνεις πολλαπλές εργασίες συγχρόνως, να θεωρείτε προτέρημα και ταλέντο. Έρευνες όμως έχουν δείξει ότι το multitasking βλάπτει σοβαρά την παραγωγικότητα. Όταν έχεις ένα ταλέντο είναι σαφώς καλύτερο να το διοχετεύεις σε μία εργασία. Τότε η μεμονωμένη εργασία θα γίνει σαφώς πιο σωστά και πιο γρήγορα αφού θα έχει το 100% της συγκέντρωσή σας.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s