10 Λάθη Σχετικά Με Τα Χρήματα Που Δεν Κάνουν Οι Επιτυχημένοι Άνθρωποι

money

 

Η επιτυχημένη διαχείριση χρημάτων είναι κλειδί για την επιτυχία. Οι επιτυχημένοι άνθρωποι επιλέγουν να γίνουν αποτελεσματικοί με τα χρήματα, πολλοί από αυτούς σε νεαρή ηλικία. Όπως κάθε τομέας της ζωής, είναι σημαντικό να εκπαιδευτείτε σχετικά με τους κινδύνους και τις προκλήσεις στον κόσμο. Ο χρόνος που απαιτείται για να βελτιστοποιήσετε μερικές βασικές αρχές θα αποδώσουν στα επόμενα χρόνια.

 

  1. Δεν ξοδεύουν υπερβολικά, ζουν με λιγότερα από όσα βγάζουν.

Το να ζείτε με λιγότερα από όσα βγάζετε είναι μια απαραίτητη ικανότητα διαχείρισης χρημάτων. Κάποιοι από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο έχουν αυτή την αρχή στην καρδιά τους. Για παράδειγμα, ο Sir John Templeton, ένας θρυλικός επενδυτής που έγινε δισεκατομμυριούχος, αποταμίευε το 50% του εισοδήματός του, ακόμη κι όταν μεγάλωνε με περιορισμένους πόρους. Αν αυτό είναι περισσότερο από αυτό που μπορείτε να κατορθώσετε, μην ανησυχείτε! Μπορείτε να επιτύχετε οικονομικά αποταμιεύοντας 10-15% του εισοδήματός σας.

 

  1. Δεν εστιάζουν στην τιμή, αντιλαμβάνονται τη σημασία της αξίας.

Η τιμή που πληρώνετε για μια επένδυση, ένα γεύμα ή ένα ρούχο είναι μόνο ένα τμήμα της ιστορίας. Οι επιτυχημένοι άνθρωποι σκέφτονται επίσης και την αξία του αγαθού. Για τις επενδύσεις, υπολογίζουν ότι οι προοπτικές της επένδυσης αυξάνονται στο μέλλον. Για προσωπικά αντικείμενα, ψάχνουν για προϊόντα υψηλής ποιότητας που θα αντέξουν στο χρόνο. Για παράδειγμα, ένα καλοφτιαγμένο ζευγάρι παπουτσιών για επιχειρηματίες ίσως κοστίζει 200$ ή περισσότερα, αλλά αυτά τα παπούτσια μπορούν να διατηρηθούν για χρόνια με την κατάλληλη φροντίδα.

 

  1. Δεν ξοδεύουν χρήματα σε τέλη και τόκους, ξέρουν πώς να κάνουν τραπεζική διαχείριση.

Η διατήρηση ισορροπίας στην πιστωτική κάρτα είναι εξαιρετικά ακριβή και δυστυχώς κοινή. Σύμφωνα με το CNN, το μέσο αμερικάνικο νοικοκυριό έχει πάνω από 15.000$ χρέος σε πιστωτικές κάρτες. Οι επιτυχημένοι άνθρωποι προσέχουν επίσης τα τραπεζικά τέλη –πόσο πληρώνουν για τη χρήση ΑΤΜ και άλλες συνδιαλλαγές. Αυτά τα τέλη είναι εύκολο να αποφευχθούν με σχεδιασμό, αφού κατανοήσετε το πώς λειτουργεί το σύστημα. Μια απλή επιθεώρηση των λογαριασμών σας για 5-10 λεπτά κάθε μήνα είναι αρκετή για να καταλάβετε τα τέλη.

 

  1. Δεν ξεχνούν να προσαρμόσουν τα οικονομικά τους μετά από σημαντικές αλλαγές στη ζωή τους.

Παντρευτήκατε πρόσφατα; Αναφέρεται ο σύντροφός σας στη διαθήκη σας; Αυτά είναι μερικά σημεία τα οποία οι επιτυχημένοι άνθρωποι διαχειρίζονται επιτυχώς. Είναι σημαντικό να αυτοματοποιείτε ένα μεγάλο τμήμα των οικονομικών σας, αλλά είναι ζωτικής σημασίας το να κάνετε αναπροσαρμογή όταν οι οικογενειακές συνθήκες ή οι συνθήκες ζωής αλλάζουν σημαντικά. Το να καθίσετε μόνος (ή με ένα ειδικό στα οικονομικά) τουλάχιστον μία φορά το χρόνο για να κάνετε επισκόπηση του πλάνου ζωής και οικονομικών είναι ένας εξαιρετικό τρόπος για να έχετε τον έλεγχο των σημαντικών αλλαγών.

 

  1. Δεν ικανοποιούνται από στάσιμα εισοδήματα, ψάχνουν τρόπους να αυξήσουν το εισόδημά τους.

Μερικοί άνθρωποι ποτέ δεν ζητούν περισσότερα χρήματα, ή απλά συμβιβάζονται με αυξήσεις του 1-3%. Δυστυχώς, αυτό το ποσοστό αύξησης του εισοδήματος σημαίνει ακινησία – ο πληθωρισμός τρώει σιγά σιγά την αγοραστική σας δυνατότητα. Αντ’ αυτού, οι επιτυχημένοι άνθρωποι ψάχνουν τρόπους για να αυξήσουν το εισόδημά τους. Το αυξημένο εισόδημα δίνει περισσότερες επιλογές για προσωπική ευχαρίστηση, μεγαλύτερο περιθώριο να δώσετε χρήματα, και μια αίσθηση ασφάλειας.

Οι επιτυχημένοι άνθρωποι αυξάνουν το εισόδημά τους με καθημερινές δράσεις. Για παράδειγμα, κάνουν μαθήματα για να βελτιώσουν τις ικανότητές τους, ή συνεισφέρουν ιδέες για να βελτιώσουν την παραγωγικότητα της εταιρίας τους. Ξέρουν επίσης πώς να ζητήσουν περισσότερα χρήματα.

 

  1. Δεν αγνοούν την οικονομική κατάσταση.

Για να φτάσετε στην οικονομική επιτυχία χρειάζονται κάποιες αργές και σταθερές συνήθειες. Αυτό περιλαμβάνει τη συνήθεια να παρακολουθείτε την οικονομική σας κατάσταση. Οι επιτυχημένοι άνθρωποι ορίζουν συγκεκριμένο χρόνο κάθε μήνα -30 ως 60 λεπτά- για να εξετάσουν όλους τους οικονομικούς λογαριασμούς: επενδύσεις, τραπεζικούς λογαριασμούς, πιστωτικές κάρτες και άλλα. Όταν εντοπίσουν σφάλμα ή παράλειψη, δρουν αμέσως.

 

  1. Δεν παίρνουν ανόητα ρίσκα με τα χρήματα.

Ο Warren Buffet έλεγε συχνά, ‘Ο πρώτος κανόνας είναι να μη χάνεις ποτέ χρήματα’. Όλες οι επενδύσεις έχουν ένα βαθμό κινδύνου (και συνεπώς την πιθανότητα να χάσετε χρήματα). Συνεπώς, οι επιτυχημένοι άνθρωποι χρησιμοποιούν δύο ισχυρά εργαλεία για να αποφύγουν τις απώλειες. Αντιλαμβάνονται την αξία της ασφάλισης για τον έλεγχο κινδύνου (π.χ. ασφάλεια ζωής, αυτοκινήτου, οικίας) και τη σπουδαιότητα της κατανομής περιουσιακών στοιχείων.

Θυμηθείτε: Αν ακούγεται πολύ καλό για να είναι αληθινό (ή αν δεν καταλαβαίνετε πως λειτουργεί), σταματήστε και κάντε πολλές ερωτήσεις.

 

  1. Δεν ισχυρίζονται ότι ξέρουν τα πάντα σχετικά με τα χρήματα.

Ο κόσμος είναι ένα μεγάλο και πολύπλοκο μέρος–οι επιτυχημένοι άνθρωποι γνωρίζουν και κατανοούν βαθιά αυτή την αλήθεια. Όταν πρόκειται για χρήματα, υπάρχουν πολλές πληροφορίες διαθέσιμες εκεί έξω. Γι’ αυτό επιτυχημένοι άνθρωποι όπως ο Warren Buffet κατανοούν τα όριά τους και συγκεντρώνονται στα δυνατά τους σημεία.

 

  1. Δεν μεταφέρουν την ευθύνη στους ειδικούς

Οι επιτυχημένοι άνθρωποι ζητούν τη συμβουλή των ειδικών, αλλά ποτέ δεν παραχωρούν την ευθύνη. Για παράδειγμα, είναι λογικό να ζητήσετε συμβουλές από ένα λογιστή στο σχεδιασμό των οικονομικών υποθέσεών σας. Ωστόσο, οι επιτυχημένοι άνθρωποι κάνουν ερωτήσεις και αξιολογούν το πρόσωπο που τους παρέχει συμβουλές.

Συμβουλή: Όταν ζητάτε συμβουλές από επαγγελματίες όπως λογιστές και δικηγόροι, κάντε ερωτήσεις και ζητήστε να σας εξηγήσουν τη συμβουλή. Διαφορετικά είναι πολύ δύσκολο να δράσετε βασισμένοι στη συμβουλή.

 

  1. Δεν αφήνουν την αναζήτηση χρημάτων να ξεπεράσει άλλες αξίες.

Η αναζήτηση οικονομικής επιτυχίας είναι ένας ορθός στόχος. Οι σημαντικοί οικονομικοί πόροι παρέχουν περισσότερες επιλογές για να δώσετε σε σκοπούς στους οποίους πιστεύετε. Σημαίνει επίσης βελτιωμένη πρόσβαση στην τεχνολογία, την υγεία και τη διασκέδαση. Παρόλα αυτά, οι επιτυχημένοι άνθρωποι καταλαβαίνουν ότι η οικονομική επιτυχία είναι μόνο ένα μέρος της επιτυχημένης ζωής. Για παράδειγμα, η παραμέληση της υγείας στο κυνήγι του χρήματος είναι μια κακή στρατηγική.

Συμβουλή: Αναθεωρήστε τους προσωπικούς σας στόχους για να δείτε αν υπάρχει ισορροπία μεταξύ οικονομικών στόχων, στόχων καριέρας, οικογενειακών στόχων και άλλων δραστηριοτήτων.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s